Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 14-10-03, 14:29
pavloukos Ο χρήστης pavloukos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 27-12-2002
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ
Μηνύματα: 354
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην pavloukos
Προεπιλογή

Χμ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν αυτό πέφτει στα θέματα 'αυτοματισμού' που αναφέρεις αλλά εγώ εδώ και καιρό έχω αρχίσει μια μικρή έρευνα για το πώς μπορώ να ''συνδέσω'' τις ηλεκτρικές συσκευές του ενυδρείου μου με τον υπολογιστή μου.
Πρόσφατα ανακάλυψα μια αμερικάνικη εταιρία η οποία κατασκευάζει πολύμπριζα τα οποία συνδέονται σε usb θύρα υπολογιστή. Η λογική του ΄αισθητήρα' που υλοποιούν είναι πολύ απλή. Τα πολύμπριζα είναι τριπλής παροχής. Κάθε παροχή με μοναδικό αναγνωριστικό στέλνει up/down trap πληροφορία στο remote άκρο και ειδικό λογισμικό στον υπολογιστή 'πιάνει' το trap.
Η πληροφορία του trap είναι μεγέθους τεσσάρων bit. Τα δύο πρώτα υποδηλώνουν ποια παροχή προκάλεσε το trap και τα δύο τελευταία το είδος του trap:

00: δεν υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος
01 ή 10: αυξομείωση τάσης
11: κανονική τροφοδοσία

Η αυξομείωση συνοδεύεται και από τον ενεργό αριθμό τάσεως και ισχύως.

Η λογική δουλεύει και αντίστροφα, δηλαδή από την εφαρμογή μπορείς να στείλεις traps και στο πολύμπριζο.

Το σύστημα συνοδεύεται από API ώστε να μπορούμε να κατασκευάσουμε δικές μας εφαρμογές για όσους κουμαντάρουν high-level γλώσσες προγραμματισμού (c, c++, java, κλπ).

Φανταστείτε να μπορείτε να προσομοιώσετε με μαθηματική ακρίβεια την αυγή και την δύση αυξομειώνοντας την ισχύ στις λάμπες σας
Φανταστείτε με το πάτημα ενός πλήκτρου να απενεργοποιείτε όλες οι τις επιθυμητές συσκευές του ενυδρείου σας ή να προγραμματίσετε το άνοιγμα/κλείσιμο των συσκευών όπως θέλετε εσείς. Με την συνοδεία και UPS κάνουμε και θαύματα. Για παράδειγμα, το σύστημα αντιλαμβάνετε την διακοπή ρεύματος, ενεργοποιεί το UPS και το ενυδρείο σας συνεχίζει αδιάλλειπτη λειτουργία
Και φυσικά το κορυφαίο, webcam και remote διαχείριση των συσκευών σας από απομακρυσμένο υπολογιστή. Ξέρετε τι είναι να λείπετε ταξίδι και να μπορείτε να κάνετε login στον υπολογιστή σας και να δείτε τι κάνουν τα ψάρια σας, να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ταϊστρα σας ;;; (για όσους διαθέτουν φυσικά μισθωμένη ή dsl και δεν έχουν πρόβλημα με τα κόστη της χρονοχρέωσης ).
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01808 seconds with 10 queries