Θέμα: νεα λιμνη
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-09-10, 12:23
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lucy Εμφάνιση μηνυμάτων
Κι εγώ σας βαρέθηκα με τα φίλτρα και την τεχνολογία! Μια γούρνα έχω χωρίς φίλτρα κυκλοφορίες, χωρίς ΤΙΠΟΤΑ κι έχει νερό κρύσταλλο ... βρε παιδιά αν δεν χρονίσει η λίμνη να στρώσει ... να διαμορφώσει τον κύκλο της ... να φτιάξει το οικοσύστημά της, να γεμίσει φυτά, θολούρα και άλγη θα υπάρχει!
Στις μικ΄ρες και μεγάλες φυσικές λίμνες βλέπεται πάντα καθαρό νερό; Όλα είναι της φύσης κι η φύση έχει και το καθαρό και το θολό! Εκτός αν προσπαθήτε να βάλετε σε καλούπι την φύση ... δεν γίνεται!

Πολύ σωστά Λούση. Σκέψου όμως ότι ο Γιώργος βιάστηκε (όπως παθαίνουμε όλοι μας) να βάλει ψάρια στην λίμνη του. Αν την φόρτωνε με φυτά και έκλεινε και τα φίλτρα χωρίς ψάρια κρύσταλλο θα γινόταν. Σκέψου πόσα φυτά έχεις εσύ στην δικιά σου λίμνη σε αναλογία με τα λίτρα σου και υπολόγισε πόσα φυτά θέλει ο Γιώργος.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ θεωρώ ότι το πρόβλημα σου είναι η μεγάλη ροή του καταρράκτη που κάνει την λίμνη να δουλεύει σαν πλυντήριο. Σε συνδυασμό με το χώμα που έχει ο πυθμένας δημιουργεί την θολούρα.

Τα κοι σου είναι πολύ δύσκολο να σου ανακατέψουν σε τόσο βαθμό το νερό σου.

Υπολόγισε ότι τραβάς με τις αντλίες σου νερό από διαφορετικά σημεία της λίμνης χωρίς να μπορεί να ηρεμίσει ποτέ το νερό.

Βαλέ και ότι δεν έχεις δέντρα η ψηλά φυτά να σε προστατεύουν από των ήλιο.

Όσο για τις αντλίες αν δεν τις προφυλάξεις με κάποια κατασκευή προφιλτρου δεν τις βλέπω καθόλου καλά.

Δοκίμασε να βάλεις μια αντλία μονό να ρίχνει από των καταρράκτη με μικρή ορμή και μετά δες αν συνεχίζεις να έχεις προβλήματα. Σε τέτοιο βαθμό.
Βασίλη το πρόβλημα που είχε εκτός από το τελευταίο είναι ότι το πρωί η λίμνη του ήταν καθαρή και μέχρι το μεσημέρι θόλωνε. Πού σίγουρα είναι θέμα χώματος που ανακατεύουν τα ψάρια.
Μου έτυχε να βρω και εγώ την λίμνη μου τόσο πολύ θολή, Βρήκα γλάστρα πεταγμένη στον βυθό που είχε αδειάσει το χώμα. 1 γλάστρα όταν πέσει στην λίμνη είναι ικανή να το κάνει αυτό.

Γιώργο κοίταξε μήπως έχεις καμιά γλάστρα πεταγμένη στον βυθό

Αν μειώσει την ροή για τώρα σίγουρα θα καθαρίσει ποιο εύκολα αλλά όλη η βρομιά θα μαζεύετε στον πάτο.
Συμφωνώ και για τις αντλίες πρέπει να προστατευτούν από τον ήλιο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 01-09-10 στις 12:23 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01932 seconds with 10 queries