Θα σου πω εγώ λοιπόν! Έχουμε δύο κουβάδες μεγάλους!! Στον έναν βάζουμε το καινούριο νερό με την ανάλογη ποσότητα αντιχλωρίου, ώστε όταν το βάλεις στο ενυδρείο να είναι έτοιμο, εκτός βέβαια κι αν χρησιμοποιείς απιονισμένο που δεν χρειάζεται αντιχλώριο. Καλό θα ήταν να έχεις κι ένα θερμαντικό σώμα γι' αυτή τη διαδικασία ώστετο καινούριο νερό να αποκτά τη σωστή θερμοκρασία πριν μπει στο ενυδρείο κι έτσι να ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ψαριών. Στον άλλο κουβά θα ρίχνεις το νερό που βγάζεις από το ενυδρείο, το βρώμικο. Η σκούπα βυθού βοηθάει πάρα πολύ σ' αυτή τη διαδικασία.
Υπάρχουν σκούπες βυθού, βέβαια, που επιστρέφουν το νερό πάλι μέσα στο ενυδρείο κι απλά συγκρατούν τις βρωμιές. Κατά τη δική μου άποψη αυτές είναι καλύτερες όσον αφορά το σκούπισμα, διότι έχουν πιο λεπτό σωληνάκι και πας σε πιο δυσπρόσιτα σημεία. Οι άλλες, που βγάζουν το νερό έξω, έχουν μεγάλο σωλήνα και είναι δύσκολο να καθαρίσεις το βυθό σου, ειδικά όταν είναι πυκνοφυτεμένο το ενυδρείο σου. Εγώ προσωπικά αυτή τη χρησιμοπιώ μόνο για να αδειάζω το νερό.
Μην ανησυχείς πάντως, ο καθένας βρίσκει τη ρουτίνα του κι είναι αρχηγός στο δικό του χώρο. Πάντα θα πέφτουν νερά κάτω κι αν πάρεις σκούπα βυθού που θέλει ρούφηγμα (αυτές που βγάζουν το νερό από το ενυδρείο) τις πιο πολλές φορές θα πίνεις και λίγο νεράκι αλλά μην αγχώνεσαι, όλα στο πρόγραμμα είναι!!
Αμάν ρε bokosta, ούτε δυο σειρές δεν προλαβαίνουμε να γράψουμε!!