Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 31-08-10, 00:03
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από loki21 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μάλλον η ερώτησή μου δεν ήταν σαφής.Εννοούσα ότι επειδή είναι μεταχειρισμένο από άλλον, αν θα πρέπει να το καθαρίσω με κάποιον τρόπο για να σκοτώσω τυχόν ασθένειες πριν μπει στο δικό μου ενυδρείο.

Επίσης τα σφουγγαράκια που έχει μέσα θα ήταν καλύτερο να πάρω καινούργια ή να αφήσω τα ίδια;
Αν το πηρες εν λειτουργια και το εβαλες στο ενυδρειο δεν θα εχει καταστραφει η βιολογια και θα μπορει να δουλεψει ετοιμο στρωμενο.
Το ρισκο με τις ασθενειες υπαρχει παντα, αλλα αν δεν χρησιμοποιεις καραντινα για καθε εισαγωγη νεου ψαριου, δεν κανεις απολυμανση σε φυτα κλπ εξοπλισμο που αγοραζεις ή σου χαριζουν, εχεις το ιδιο ρισκο.

Αν το πηρες "στεγνο" αλλα οχι ξεπλυμενο, λεγεται οτι αν το βαλεις να δουλεψει θα στρωσει πολυ γρηγορα γιατι τα βακτηρια ενθυλακώνονται και "ζωντανευουν" οταν βρεθουν σε καταλληλες συνθηκες παλι.
Δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο, γιατι θεωρητικα τα βακτηρια νιτροποιησης δεν ενθυλακώνονται, πρακτικα ομως εχει συμβει σε συχομπιστες.
Μπορεις να το δοκιμασεις (με το ιδιο ρισκο παντα αφου δεν γινεται απολυμανση)

Αν δεν θελεις κανενα ρισκο, θα βγαλεις τα βιολογικα κεραμικα υλικα και θα τα βρασεις καλα.
Για τα σφουγγαρια το ιδιο (με προσοχη και για λιγη ωρα να μη διαλυθουν), αφου τα εχεις καθαρισει με στιψιμο σε ζεστο νερο να φυγουν τα πολλα.

Τα πλαστικα (καδο) μπορεις να τα περασεις με διαλυμα χλωρινης και νερου και να τα ξεπλυνεις πολυ καλα. Το τεστ οτι εχει φυγει το χλωριο γινεται και με τη μυρωδια.
Τα λαστιχα τα βαζω μεσα σε κουβα με διαλυμα χλωρινης (1χλωρ. προς 20 νερο) και συνδεδεμενα με κυκλοφορητη για καμια ωρα.
Μετα αδειασμα του κουβα, καλο ξεπλυμα με νερο. Γεμισα του κουβα με νερο και αντιχλωριο 3πλη δοση να γυριζει για μερικες ωρες και τα αφηνεις ολα να στεγνωσουν και να μεινουν 2-3 μερες για σιγουρια. (τεστ με τη μυτη)

ΥΓ χλωρινη πρασινη απλη, οχι συμπυκνωμενη και χωρις αρωματικα και λεμονια κλπ
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01570 seconds with 10 queries