Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #127  
Παλιά 22-08-10, 12:04
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το fiber glass καθώς και η τεχνίτη μεμβράνη που έβαλες στην λίμνη σου χρησιμοποιείτε κύριος σε λίμνες που είναι κατασκευασμένες με 2 σειρές από ενισχυμένα τούβλα η από τσιμεντόλιθους.
Και αυτό γιατί.
Η κατασκευή από τούβλα είναι εύκολη, στιβαρή και δεν απαιτεί γνώσεις και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη στεγανότητα .Mια και υπάρχει αστοχία υλικού λόγω του ότι η κατασκευή, είναι κομματάκι κομματάκι. Έτσι εκεί έρχονται τα υλικά που ενισχύσουν την στεγανότητα.

Σε ένα μεγάλο σεισμό (Μακριά από μας……. ) συγκεκριμένα η δικιά σου λίμνη δεν θα πάθει τίποτα το σπίτι πάλι όλο και κάτι θα πάθει.
Bασίλη, αν παρακολουθούσατε τα όσα έλεγα αυτό το διάστημα σίγουραθα κρατούσατε και την απάντηση αυτών που διατυπώνεις στην πρώτη σου παράγραφο. Επίσης μην ψάχνετε στο διαδίκτυο μόνο και μόνο για να αντιπαραθέσετε σε αυτά που γράφω, γιατί για να τα κάνω, έχουν μια λογική εξήγηση.

Μπορεί πράγματι να δημιουργήσεις τον πυθμένα της δεξαμένης με οπλισμό και παράλληλα τα πλευρά να γίνουν κτιστά όπως αναγράφεις. Η μόνη διαφορά όμως είναι ότι αυτού του είδους κτίσμα μπορεί να γίνει με ασφάλεια σε ανοικτούς χώρους με γκαζόν ή και διάφορα ποα που οι ρίζες τους δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη.

Στην δική μου περίπτωση με τα μεγάλα δέντρα να απέχουν μόλις 50 εκατοστά από το πλευρό της δεξαμένης, μόνο η πίεση που θα ασκούν προς το χώμα, μπορούν οχι μόνο να σου δημιουργήσουν ρογμές, αλλά να σου γκρεμμίσουν ακόμα και ολόκληρο το πλευρό. Μην ξεχνάμε ότι με τους ανέμους η πίεση αυτή θα πολλαπλασιάζεται προς τη βάση, έτσι?

Προσωπικά δεν θα ήθελα τίποτε να το αφήσω στην τύχη. Όλα βήμα προς βήμα έχουν μελετηθεί για αρκετό καιρό. Παράλληλα τα όσα γίνονται εδώ, θα είναι ένα εφόδιο για το μέλλον για τους νέους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια τέτοιου είδους κατασκευή. Όλα για το χόμπυ λοιπόν.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01591 seconds with 10 queries