Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-08-10, 16:28
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασίλη, χαλάρωση για μένα είναι να κάθομαι με τα παιδιά μου τα απογεύματα στην ξύλινη κατασκευή που έκανα,να έχω τα πόδια μου στο νερό και να έρχοναι τα κοι μου ανάμεσα στα πόδια μου να τα ταίζω και να τα χαιδεύω.
Αν ήταν να κάνω αλλοένα κομμάτι κήπου με φυτά στην αυλή μου με καμία απωλύτως επικοινωνία μα τα πετ μου, τότε να είστε σίγουροι ότι θα έκανα κάτι άλλο. Αυτό πιστεύω εγώ και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Βασίλη, αν μέναμε στο επίπεδο της λίμνης του Γιάννου και κάναμε όλοι μας αντιγραφές αυτού του είδους, τότε θα μιλούσαμε ότι συνεχίζουμε να απέχουμε πάρα πολύ από τον κόσμο των nishikigoi. Γιατί π.χ. δεν παρουσιάζουμε τις "φυσικές" μας λίμνες στους Ιάπωνες για να τους δώσουμε ιδέες διατήρησης nishikigoi? Γιατί το αποφεύγουμε αυτό? Το πρόβλημα μου εμένα το είπα παμπολλες φορές καιδεν εκετείνεται στο αν δεν μου αρέσει η λίμνη του Γιάννου. Μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά όχι για nishikigoi. Αν η λογική σας για την χαλάρωση και φυσικότητα είναι να βλέπετε κάμποσα φυτά και νερό να τρέχει, τότε τίποτε δεν έχει να κάνει με μια λίμνη nishikigoi. Δεν είναι άλλωστε και τίποτε δύσκολο.

Ασήμαντο σιγουρα δεν είναι, αλλά το χόμπυ είναι χόμπυ και ακολούθησα απλά τον παγκόσμιο παλμό στα θέματα διατήρησης κοι, ακολουθώντας τις γνώσεις κάποιων που έφαγαν τα χρόνια τους για αυτό το χόμπυ. Βασικά το κόστος ούτε εσένα ένοιαξε τότε που έκανες το ενυδρείο τροπικού υφάλου που σου άρεσε και ούτε ξεκίνησες με το να μετράς τις λίρες που επένδυσες. Πάντως, τουλάχιστον η εργασία κατασκευής έγινε από εμένα, οπότε το κόστος μέχρι τώρα συμεριλαμβανομένου και του fiberglass και ηλεκτολογικά είναι λιγάκι περισσότερο από 1000 ευρώ. Αναλυτικότερα στο τέλος.

Βάλε μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία του χώρου φίλτρανσης σου για να σου πω. Όχι τότε που τα παρουσίασες σε βίντεο, σημερινή αν είναι δυνατόν. Τώρα δηαλαδή η λίμνη σου δουλεύει εντελώς φυσικά, χωρίς καμία τεχνική υποστήριξη?
sorry gia ta greeklish eimai se diakopes kai o ipologistis pou exo tora den exei ellinika.

Vasili eksakolouthis na min apantas sto erotima mou alla afou den thes ok.
Exeis lanthasmeni entiposi sto oti ton kero pou eftiaxna to reef mou den me endiefere to kostos. einai to proto pou me endiefere kai to idio pistevo oti kai ston kathena. ena xompi pou ithela na kano einai na petao ena mikro aeroplano kai na eime pilottos alla ta ikonomika mou den to epitrepoun. afto pou thelo na po einai oti asxeta me to ti mas aresi prin asxolithoume me afto kanoume mia erevna gia to sinoliko kostos kai meta ksekiname. toulaxiston etsi kano ego.

To an to (epipedo) tis limnis mou den kani gia KOI afto mporei na to diapistosi o opios dipote poly efkola.

i limni mou doulevi me 1 antlia 14,000 litra kai i filtransi mou apotelite apo ta fita mou kai viologiko iliko K1 pou einai mesa ston katarrakti. TIPOTA ALLO.
i fotografia pou thes den tha einai apodiksi gia afta pou leo, alla se prokalo dimosia na pame mazi sto spiti mou kai na doume an afta pou leo isxioun i oxi.

pliroforiaka na sou po oti evala tin limni mou se 2 ksena forums edo kai kero kai ta sxolia pou pira einai oti ksetrelathikan sto oti eftiaksa enan xoro konta sto fisiko perivallon kai diatiro kai ta KOI mou. Min mou zitisis link giati apla den exo tin ananki na me pistepsis.
Oso gia ton katharismo tou filtrou mou pou vriskete ston katarrakti aftos ginete aftomata xoris na kiniso oute to mikro mou daktilaki!
To mono pou mou meni na kano einai na vro kapio tropo na katharizo ton pethmena. Iparxi lisi kai gia afto apla to psaxno gia na diatiriso tin fisikotita tis limnis mou

aaaa ksexasa na grapso gia tin aerantlia pou dioxetevi aera sto filtro tin ora tou katharismou
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01785 seconds with 10 queries