Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #102  
Παλιά 15-08-10, 22:26
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν ηταν δικια μου η κατασκευη μπορει να εβαζα τις επιστροφες οχι μαζεμενες αλλα την μια απεναντι απο την αλλη σε διαφορετικα σημεια της λιμνης.
Βασικά μόνο ο ένας από τους 3 σωλήνες θα επιστρέφει το νερό πίσω στη λίμνη. Η δεξαμένη είναι κάπου 12,500 λίτρα, σχετικά μικρή ώστε να ξεχωρήσω τις επιστροφές σε διαφορετικά σημεία. Για να σου επιλύσω το ερώτημα, σε μια δεξαμένη των 25,000 λίτρων, θα πρέπει να τοποθετηθούν 2, ακόμα και 3 bottom drain με ανάλογη χρήση μεγάλων φίλτρων κλεστού τύπου, οπότε η επιστροφές σε αυτή την περίπτωση μπορούν να τοποθετούνται και μακριά η μια από την άλλη.

Στο δικό μου σύστημα, έχει προνοηθεί να υπάρχει φυσική ροή προς το botton drain. Αυτό φάνηκε και σήμερα που ξεκίνησα το γέμισμα, αλλά το είδα και στις τελευταίες βροχές. Το botton drain βρίσκεται κοντά σε μια γωνία της δεξαμένης και η επιστροφή + μελλοντικός καταρράκτης θα βρίσκονται στην ακριβώς αντίπερα πλευρά. Οπότε ούτε λόγος να γίνεται για μη ικανοποιητική κυκλοφορία του νερού.

Άλλωστε στο botton drain aeration υπάρχει και ο παράγοντας "παροχή οξυγόνου" και ανάλογη οξυγόνωση θα επιτυγχάνεται στο diy moving bed, στο οποίο και πάλι θα υπάρχει προσθήκη αέρα που το νερό του θα επιστρέφει στη λίμνη μέσω του σωλήνα επιστροφής.Άρα για να γενικολογήσουμε, στις δύο πιο μακρινές αποστάσεις της δεξαμένης μου θα υπάρχει συνεχόμενη ροή οξυγόνου.

Στο σύστημα μου, υπάρχουν 3 σωλήνες:
1. Για την επιστροφή
2. Για πρόνοια υπερχύλισης
3. Γενικότερη πρόνοια σε περίπτωση που θέλουμε κάποτε να περάσουμε κάτι ηλεκτρικό στη δεξαμένη μας χωρίς να φαίνονται τα καλώδια.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01489 seconds with 10 queries