Θέμα: ryukin
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 14-08-10, 23:50
Το avatar του χρήστη sakura-chan
sakura-chan Ο χρήστης sakura-chan δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-08-2010
Περιοχή: Utopia
Μηνύματα: 52
Προεπιλογή

το ενυδρειο μου εχει μια λευκη λαμπα, διαστασεις: L50cmxW25cmxH40cm, φιλτρο με σφουγγαρακι και βιολογικες πετρουλες (αν θυμαμαι καλα εχει max output 380L/hr), φυτο java moss, μια ιαπωνεζικη γαριδα, πετρουλες, πετρα για φουσκες (εκτος λειτουργιας προς το παρον για να μην ενοχλει το ψαρι), θερμοστατη... αυτα. Με την θερμοκρασια μαλλον εχω ενα μικρο προβλημα γιατι φοβαμαι πως την ημερα θα ανεβει στους 27. Πως την ριχνουμε; Με αλλαγες νερου; Οι τιμες σε αμμωνια, νιτρικα, κτλ ειναι ενταξει. Επισης βαζω λιγο αλατι ενυδρειου γιατι το νερο της βρυσης ειναι υπερβολικα μαλακο.
Ανησυχω πολυ που τρωει το φυτο, ελπιζω να μη του κανει κακο. Διαβασα οτι πρεπει να τρωνε και αλλες τροφες εκτος απο τροφη για χρυσοψαρα, οπως μαρουλι, αγγουρακι, bloodworms και τελος αρακα οταν ειναι constipated. Τι αλλο να του δινω;

Να υποθεσω οτι ειναι καλο σημαδι που ειναι δραστηριο και κολυμπαει συνεχως;
Επειδη μαλλον θα αργησω να παρω μεγαλυτερο ενυδρειο (ισως παρω μεγαλυτερο σε 1-2 μηνες), καθε ποτε να αλλαζω νερο; Σκεφτομαι να κανω τεστ για αμμωνια καθημερινα για ενα μηνα και να αλλαζω το 20% του νερου καθε βδομαδα και να προσθετω προληπτικα ενα υγρο για να εξουδετερωνει την αμμωνια μια φορα την εβδομαδα. Δεν θελω ομως να στρεσσαρω το ψαρακι, οποτε σκεφτομαι να καθαριζω με την σκουπα τις πετρουλες καθε 2 βδομαδες.

Θα ανεβασω φωτογραφιες οταν ξημερωσει γιατι με το φλας τωρα δεν θα βγουν καλες. Ειναι πολυ ομορφο ψαρι παντως και με εχει ενθουσιασει παρα πολυ. Ειναι calico (πορτοκαλι, ασπρο, μαυρο), το ενα ματι του ειναι μαυρο γυρω γυρω και το αλλο ασπρο, εχει καμπουρα και σωμα σαν αυγο αλλα η ουρα του ειναι μονή (χαρακτηριστικο των ryuki sabao.

Αληθεια σε τι ασθενειες ειναι ευαλωτα;

Nα προσθεσω στο φιλτρο πετρουλες για αμμωνια; Αυτη τη στιγμη εχω 2 βιολογικα φιλτρα, ειναι καλη ιδεα να αντικαταστησω το ενα με φιλτρο για αμμωνια;

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
-------------------------
να ρωτησω και κατι ακομα... που ισως σας φανει αστειο :P
Το βλεπω αρκετα συχνα να βαζει πετρουλες στο στομα του και να τις βγαζει. Υπαρχει περιπτωση να πνιγει;
-------------------------
Να και το ψαρακι μου:

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakura-chan : 14-08-10 στις 23:50 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01561 seconds with 10 queries