Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 18-09-03, 01:33
polleni Ο χρήστης polleni δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 13-12-2002
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 292
Προεπιλογή

Υποθέτω ότι καλύτερα θα ήταν να αφήσουμε το θέμα μεταξύ σας.. αλλά όπως μου είπε και ένα μέλος σήμερα καλό θα ήταν να τα πω.

Οσον αφορά τα λεγόμενα του Barlow, με όλο τον σεβασμό στο όνομά του, οι τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις δεν τον υποστηρίζουνε. Τουναντίον, είναι πλέον σαφές ότι ο κύριος λόγος της περιοχικής συμπεριφοράς των Αφρικάνικων κιχλιδών και ειδκικά των γενών Tropheus αλλά και του mbuna flock (των χορτοφάγων) είναι η τροφή. Αυτά δεν αναφέρονται σε κάποια ακουαρίστικα βιβλία αλλά σε εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά - οπότε σχεδόν αδύνατον να είχαν υποπέσει στην αντίληψή σας.

Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό σε σχετικά πρωτόγονες κιχλίδες (π.χ. Μαδαγασκάρης) οι οποίες μπορούν να σκοτώσουν με την ίδια ευκολία είτε πρόκειται για το φαγητό είτε για το ζευγάρωμά τους. Γίνεται μάλιστα ιδιαίτερη μνεία από τους γνώστες να πέφτει αρκετό φαγητό αλλιώς μπορεί να φάνε ακόμη και το ένα το άλλο. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα δύο βασικά ένστικτα των ζώντων οργανισμών είναι της αναπαραγωγής και της επιβίωσης.

Εγώ δεν θα επανέλθω ανεξαρτήτως σχολίων - εφόσον είναι εύκολο ας λείπουν γενικά. Παρακαλώ και τους δύο να δεχθείτε ότι όταν λέω κάτι ξέρω ακριβώς για τι μιλάω. Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01146 seconds with 10 queries