Θέμα: 70λιτρο
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 15-07-10, 16:13
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

αν κρατησεις μονο 2 κλοουν (περκουλα ή οσελαρις για τα λιτρα σου) και εχει ΖΒ μπορεις να αποφυγεις το σκιμερ αν και θα μπεις στο τρυπακι των λιγο πιο συχνων αλλαγων. αναλογα με τα νιτρικα σου παντα.
αν ο ΖΒ ειναι αρκετος (τουλαχιστον 7 κιλα-10% των λιτρων σου δηλαδη) τοτε δε θες φιλτρανση αλλα θα χρειαστεις κυκλοφορητη-ες. τα λιτρα σου επι 20 αρα 1500λιτρα/ωρα συνολικα.
ο βραχος φυσικα να μπει ετσι ωστε να εχεις τη δυνατον μεγαλυτερη επιφανεια του σε επαφη με το νερο και οχι με τον πυθμενα.
θα χρειαστεις αραγωνιτη (υποστρωμα απο σπασμενο κορραλι) και τουλαχιστον 0.5 βατ/λιτρο σε φασμα για θαλασσινο.
θερμοστατη φυσικα για το χειμωνα και κανενα ανεμιστηρακι για τους καυσωνες. τα ασπονδυλα (κοραλια-ανεμωνες) ειναι ευαισθητα στο νερο δικτυου οποτε θα πρεπει να εχεις ΑΟ καλυτερα. εφοσον θα κανεις αλλαγες κανονικα δε θα χρειαστεις προσθετα καθως το αλατι των αλλαγων θα συμπληρωνει τα στοιχεια που θα χανονται. σιγουρα ομως συμπληρωμα kH γιατι αυτο θα πεφτει συνεχως. δε μπορεις να το αποφυγεις.
θα σε βοηθησουν πολυ και τα υπομνηματα και αλλα παρομοια θεματα στο θαλασσινο. εξαλλου ολα αυτα δεν ειναι απολυτα...αλλα γενικες κατευθυντηριες οδηγιες.

πολυποδες http://www.liveaquaria.com/product/a....cfm?c=597+599
μανιταρια http://www.liveaquaria.com/product/a....cfm?c=597+598
ανεμωνες http://www.liveaquaria.com/product/a....cfm?c=497+499 (προτεινω την bulbtip γιατι μεγαλωνει αργα...σε μενα τουλαχιστον)
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01545 seconds with 10 queries