Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 16-09-03, 11:05
Anonymous Ο χρήστης Anonymous δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Μηνύματα: 237
Προεπιλογή

Eκ παραδρομής έκανα ένα φοβερό λάθος. Τα είδη που περικλείει το γένος Ladidochromis είναι είκοσι πέντε (25) και όχι ένδεκα (11) όπως ανέφερα σε προηγούμενο post μου. Ζητώ συγγνώμη και παραθέτω και τα υπόλοιπα είδη για να μην είναι ελλειπές το post:
L. sp. "Luhuchi" - Τανζανία, βραχονησίδα Luhuchi και όρμος Mbamba
L. sp. "Red top Mbamba" - Τανζανία, γνωστό μόνο από την περιοχή του όρμου Mbamba (νησί Ngkuyo, βόρειες περιοχές του όρμου)
L. species "yellow" - Lions Cove και μόνο στις βορειοδυτικές ακτές του όρμου Mbamba. Είναι το σπανιότερο είδος του γένους ση λίμνη και γι' αυτό και περιζήτητο
L. "Ζebra eastern" - ανατολικές ακτές της δημοκρατίας του Malawi (Makanjila), ανατολική ακτή της βόρειας Μοζαμβίκης
L. caeruleus - δημοκρατία του Malawi, βορειοδυτικές ακτές (ακρωτήριο Chirombo, όρμος Nkhata, Lions Cove, Ruarwe και ίσως και στις βορειότερες δυτικά ακτές.
L. sp. "Chisumulae" - δημοκρατία του Malawi, νησί Chisumulu
L. flavigulis - δημοκρατία του Malawi, νησιά Likoma & Chisumulu
L. freibergi - δημοκρατία του Malawi, βορειοανατολικές ακτές του νησιού Likoma
L. gigas - δημοκρατία του Malawi, νησιά Likoma & Chisumulu. Μία πληθυσμιακή ομάδα που ενδεχομένως έχει εισαχθεί από συλλέκτες απαντάται κοντά στο νησί Thumbi West. Ακόμη στις ακριβώς απέναντι ακτές της Μοζαμβίκης και στην περιοχή του νησιού Likoma (συγκεκριμένα στο Cobue)
L. heterodon - δημοκρατία του Malawi, νησί Boadzulu
L. ianthinus - νησί Mbenji
L. lividus - δημοκρατία του Malawi, νησί Likoma
L. maculicauda - δημοκρατία του Malawi, βορειοδυτικές ακτές του ακρωτηρίου Chirombo (όρμος Nkhata) και βόρεια στο Chilumba
L. mbenji - απαντάται μόνο στο νησιωτικό σύμπλεγμα Mbenji

Φυσικά αυτά δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις. Ανέτρεξα στη βιβλιογραφία γιατί ήμουν σίγουρος και γνώριζα ότι υπάρχει μπλέξιμο σχετικά με τα δύο (2) διαφορετικά είδη του γένους αυτού, οπότε θεώρησα καλό να το καταθέσω στο topic, ως συμπληρωματικό/ διόρθωση (δεν θέλω να το χαρακτηρίσω) στο post του moderator που ανοίγει αυτό το topic.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01616 seconds with 10 queries