Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-07-10, 19:54
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μανος Θες Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση .

Με σοκ διαπιστωσα οτι εχεις δικαιο,ειναι μονο οι αρσενικες!
Μολις τωρα διαβασα για τη διαφορα στις ουρες και ειδα οτι εχω 2 θηλυκιες-η μια η γιγαντια- και 3 αρσενικους.Λες?....... Οπως το ειχες υποπτευθει απο την αρχη, ζευγαρωνουν γι αυτο εχουν παθει φρενιτιδα οι αρσενικοι. Αν δεν εχει συμβει ηδη, συντομα θα δεις τις γιγαντιες θηλυκιες σου γεματες αυγα.

Εχω παααρα πολυ εξατμιση γιατι ειναι ανοιχτο-ειμαι σιγουρος οτι το διαβασες στο προφιλ,συγνωμη που ξεχασα να το αναφερω εδω-και αυτος ειναι και ο λογος που κανω αλλαγες ανα 4 μερες στο 35% ΜΑΖΙ με την εξατμιση(υπολογισε απο εξατμιση ενα 15-20% στο δεκαημερο περιπου).
Οχι δεν το διαβασα στο προφιλ σου αλλα ανεφερες την θερμοκρασια στα 45 λιτρα και το θεωρησα πολυ πιθανο. Παρατηρω συχνα το φαινομενο οι γαριδες μου να γινονται νευρικες οταν λογω δουλειας και υποχρεωσεων , δεν συμπληρωσω το νερο απο την εξατμιση. Συμπληρωνω σε ολα τα ενυδρεια με Α/Ο. Μαλλον οφειλεται στο οτι ειναι ευαισθητες στις αλλαγες σκληροτητων. Αλλα μιλαμε για πιο ευαισθητες γαριδες. Στις αμανο δεν εχω παρατηρησει να τις ενοχλει τοσο αλλα ειπα να το τσεκαρω στην περιπτωση σου.

Αλγες δεν εχω σχεδον καθολου εδω και 5 μηνες,μαλλον λογο συνδιασμου οτοκυκλων με γαριδες και σαλιγκαριων δεν προλαβαινω να τις δω.

Τωρα σχετικα με τα φυτα και τα νιτρικα εχω το εξης προβλημα. Αναπτυσονται μια χαρα,μαλιστα το ξεκινησα αραια φυτεμενω αλλα απο τα κλαδεματα απο τις ludwigia θα γινει στο τελος πυκνοφυτεμενο(ειχα 8 κοτσανια,τωρα εχω 16 στο ενα ενυδρειο και 6 στο αλλο...).
Το προβλημα μου ειναι οτι αδυναμουν-σαπιζουν στο κορμο τους και βγαζουν συνεχως ριζες απο το κορμο. Αναπτυξη εχουν με φυλλα και ψηλωνουν συνεχεια αλλα με προβληματιζει η βαση των φυτων. Μηπως φταιει οτι τις εχω πυκνοφυτεμενες και δεν βλεπει φως τον κορμο των φυτων? Το πιο πιθανο ειναι να μην περναει φως στο κατω μερος των φυτων. Με τα μωρα μεσα και συχνο ταισμα το θεωρω απιθανο να ξεμεινεις και να εμφανιστει ελλειψη νιτρικων.

Με την αμμωνια τι να κανω αν εχω ιχνη ρε Αλεξανδρε,
Νομιζα οτι δεν θα ενοχλει τα αλλα ζωα η μικρη ανοδος της αμμωνιας.
Πιστευεις οτι με αμμωνια απο 0 εως 0,17 μπορει να χασω γαριδες?Δε θα αντεξουν την μικρη ανοδο αμμωνιας μεχρι να μεγαλωσουν τα γκαπυ και να τα δωσω?
Το να μετρησεις καποια στιγμη ιχνη αμμωνιας δεν ειναι τοσο κακο, συμβαινει και μπορει να αποδοθει και σε αστοχια των τεστς. Το να μετρας ομως καθε φορα εστω και ελαχιστη αμμωνια, σημαινει οτι κατι συμβαινει ειτε με την ιχθυοφορτιση, ειτε με την βιολογικη δυναμη του/των φιλτρων σου.Μπορει να μην χασεις απο αυτο τις αμανο σου αλλα να εισαι σιγουρος οτι μακροπροθεσμα τις επιρρεαζει αρνητικα.
Αν εχεις και αλλες αποριες περι φυτων , λιπανσης κλπ καλυτερα να τις ανεβασεις σε νεο θεμα στην αντιστοιχη κατηγορια για να μην μπερδευονται τα 2 θεματα
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01943 seconds with 10 queries