Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #45  
Παλιά 29-06-10, 23:26
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Να διασαφηνισουμε κατι που ισως προκαλεσε την ενταση εδω.
Υπαρχει μια αποψη (οχι πολυ σαφης λογω ξενης ορολογιας), οτι υβριδιο θεωρειται ο απογονος διασταυρωσης μεταξυ δυο διαφορετικων μορφων ή ποικιλιων του ιδιου ειδους.
Η γενικοτερη αποψη, ειναι αυτη που λεει οτι υβριδιο θεωρειται ο απογονος διασταυρωσης μεταξυ δυο διαφορετικων ειδων.
Την δευτερη αυτη αποψη εχει υιοθετησει η ενυδρειακη κοινοτητα ως επι το πλειστον, και σε αυτην αναφερομαστε οταν μιλαμε για "υβριδια" - σε αυτο αναφερονται και οι διαφωνουντες εδω. Δεν νομιζω οτι κι ο Αλεξ ειναι συμφωνος με την διασταυρωση δυο διαφορετικων ειδων - ουτε στα υπολοιπα ανθρωπινα παρεμβατικα (γονοι μεδουσας, baloon μορφες κλπ). Κι απ οτι διαβασα στο αρθρο του PFK δεν αναφερεται διασταυρωση μεταξυ διαφορετικων ειδων, αλλά μεταξυ διαφορετικων χρωματικων ποικιλιων ή μορφων.
Ισως θα πρεπει να μην χρησιμοποιουμε τον ορο υβριδιο παρα μονον για διασταυρωση μεταξυ διαφορετικων ειδων (η αν τον χρησιμοποιουμε, να εξηγουμε τι και πως) για να μην "κουναμε κοκκινα πανια".

Να πω δυο λογια και για καποιον που εφυγε κραγμενος και ταπεινωμενος προ ημερων, γιατι ισως δεν ημουνα σαφης.
Δεν εχω κανενα προβλημα με καποιον που απο αγνοια βρεθηκε με υβριδια - βαμμενα - μεταλλαγμενα, και θα τον βοηθησω να τους προσφερει οσο πιο καλες συνθηκες γινεται.
Δεν εχω ακομα και κανενα προβλημα με καποιον που τα προμηθευτηκε εν γνωσει, γιατι του αρεσουν - θα του πω την γνωμη μου και τελος.
Με καποιον που κανει πειραματα, αναπαραγωγες μεταξυ ειδων, συνειδητα, με ζωντανους απογονους, και διαδιδει αυτους τους απογονους ανεξελεγκτα, μοιραζοντας τους σε πετσοπ κι απο κει σε ανθρωπους που αγνοουν τι εχουν, εχω μεγαλο προβλημα, και με αυτον δεν μπαινει καν θεμα διαλογου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01616 seconds with 10 queries