Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 29-06-10, 11:43
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

δε μπορω παρα να συμφωνησω με το γιωργο...απλα επειδη οντως "λυσσαξαμε" με τα υβριδια.... θα θελα να πω και γω τη γνωμη μου για να μην παρεξηγουμαι κατα το δυνατον... το βλεπω λοιπον καπως ετσι...
δε με ενοχλει αν απο επιλεκτικη αναπαραγωγη τονισουμε ενα χρωμα μιας γαριδας η καποιου ψαριου. τα τοσα χρωματα των δισκων ή τα σχηματα των μονομαχων..ειναι αποτελεσμα επιλεκτικης αναπαραγωγης και το dna του ειδους δεν αναμειγνυεται με αυτο αλλων ειδων και μενει καθαρο..παντα μιλαμε δηλαδη για betta splendens και οχι κατι "απροδσδιοριστο"....η φυση εχει δωσει το χαρακτηριστικο αυτο κι εμεις απλα το καλλιεργουμε...και το αυξανουμε σε συχνοτητα και ενταση.
επισης η μεταλλαξη που δινει νεα χαρακτηριστικα απο τη φυση ειναι σαφεστατα καλοδεχουμενο και απο μενα και πολυ ενδιαφερον μιας και προκυπτουν νεα χαρακτηριστικα.
ειμαι εναντια στη μεταλλαξη με ανθρωπινη παρεμβαση που προκυπτει απο εισαγωγη γενετικου υλικου αλλου ειδους σε καποιο αλλο με σκοπο τη δημιουργια συγκεκριμενων χαρακτηριστικων. αυτο στη φυση δε θα συνεβαινε...δηλαδη δε θα ζευγαρωνε ποτε ενα ζεβρακι με μια μεδουσα για να βγαλει φωσφοριζουσες ζεβρες..
μια κιχλιδα στη φυση κατα περισταση θα μπορουσε να ζευγαρωσει με αλλο ειδος ...αλλα η φυση προνοει και αυτο το ατομο δε θα επιβιωνε στη φυση..ή και αν το καταφερνε θα ηταν στειρο. (γιαυτο εχουμε χιλιαδες παπαγαλοψαρα στα ενυδρεια αλλα στη φυση κανενα).
και στις γαριδες δε θα επιθυμουσα να εχω καποιες που ειναι απο διασταυρωση διαφορετικων ειδων...δηλαδη να μην υπαρχουν σαν ειδος στη φυση. αλλο βεβαια διευκρινιζω μεσα απο επιλεκτικη αναπραγωγη να αυξανουμε καποιο χαρακτηριστικο..π.χ. το κοκκινο χρωμα στις ρεντ τσερυ.

βλεπω οτι φερομαστε σαν παιδια που πηρανε τα lego τους και σκεφτονται τι σχηματα και χρωματα μπορουν να δημιουργησουν...αν βαλω αυτο με εκεινο θα μου βγει ετσι...ααα!! αποτυχια..παμε ξανα να δουμε τι αποτελεσμα θα εχει..και το πειραμα συνεχιζεται....

τωρα κατα ποσο αυτο εχει σχεση με το ενδυρειο που ειναι η "μεταφορα ενος μερους της φυσης στο σπιτι μας" (ή αν θελετε διαφορετικων μερων της φυσης) δε ξερω....μαλλον το στησιμο ενος ενυδρειου τοτε δεν αποτελει το σκοπο αλλα το "μεσο" γιατι απλα πρεπει καπου να μπορει να βλεπει ο ανθρωπος τα δημιουργηματα του.
δε παραβλεπω βεβαια το γεγονος οτι εφοσον δε παρεμβαινει στο οικοσυστημα ο ανθρωπος (δεν απελευθερωνει τα ειδη) και ολα αυτα τα δημιουργει μεσα σε γυαλες...ισως δεν κανει περαιτερω ζημια παρα στα ιδια τα πλασματα (τα αποτυχημενα-σκαρτα "πειραματα" προφανως θα εχουν ασχημη καταληξη).
παντως ειναι οντως μια κερδοσκοπικη βιομηχανια που σκοπο εχει να δελεαζει με νεα σχηματα-χρωματα τους ενδιαφερομενους και να τους προκαλει για δραση λες και δεν ειναι ηδη προκληση η διατηρηση των sulawesi ή η αναπαραγωγη των αμανο...
εχουμε ακομη τοσα ειδη που δεν ανακαλυφθηκαν ή που δεν αναπαραχθηκαν σε ενυδρεια...και νομιζω πως καπου εχουμε χασει το δρομο μας.
εχουμε κανει τοσα balloοn που εχω να δω απο παιδι τα poecilia velifera στη φυσικη μορφη τους (κατι που εβλεπα συνεχεια σαν παιδι πριν 20 χρονια).
το οτι προτιμω την φυσικη μορφη των ειδων ειναι θεμα καθαρα προσωπικης προσεγγισης ή αν θελετε πουριτανισμου και δεν θα με ενδιεφερε αν καποιος ενστερνιστει την αυτη αποψη....ομως θα χαιορομουν πραγματικανα μη γινονται αποδεκτα τα κατασκευασμενα υβριδια...

καπως ετσι τα βλεπω εγω..και αλεξανδρε μιας και συντονιζεις αυτη την κατηγορια....αν θελεις μετεφερε τα ποστ μας αν κρινεις οτι ανηκουν σε μια γενικοτερη θεματολογια και οχι τα ασπονδυλα.
__________________

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 06-10-10 στις 11:54
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01968 seconds with 10 queries