Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #21  
Παλιά 05-08-03, 18:22
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Ωπα, να ηρεμησουμε λιγο με τις υποθεσεις.
Υπαρχουν (θεωρητικα) δυο λογοι που συμβαινουν bacterial blooms.
Ο ενας, λογω αυξησης αμμωνιας (ειτε σε καινουργια ενυδρεια που πεφτουν πολλα ψαρια μαζι, ειτε λογω θανατου καποιου ψαριου που δεν το πηραμε χαμπαρι κλπ) και παιρνουν τ'απανω τους τα "καλα" βακτηριδια, και αυξανονται παρα πολυ εως οτου εξισοροπηθουν απο μονα τους. Αυτο στη θεωρια, γιατι στην πραξη , ο χρονος που θελουν τα βακτηριδια να πολλαπλασιαστουν (ενα με δυο 24ωρα) τοσο πολυ ειναι πολυ μεγαλυτερος απο την σχεδον αμεση εκρηξη που βλεπουμε.
Ο δευτερος και πιθανοτερος, ειναι γρηγορη αναπτυξη αλλων βακτηριδιων (ετεροτροφικων), τα οποια πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα (διπλασιαση καθε μιση ωρα) αν βρουν καταλληλες συνθηκες:
Αναταραξη του βυθου στον οποιο ηταν κρυμμενα πολλα οργανικα και απελευθερωση τους στη στηλη του νερου. Πολλα οργανικα - βλεπω οτι εχεις αρκετα ψαρια... μηπως ταιζεις πολυ και καθονται κατω οργανικα, τα οποια αναταρασσονται με τις αλλαγες?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tasos
!Στον κυκλοφορητή προσάρμοσα και ένα μικρό κομμάτι υαλοβάμβακα.το οποίο έγινε καφέ βέβαια,αλλά η θολούρα δεν ήταν από ορατά σωματίδια για να είναι αυτό η αιτία
Σε ποση ωρα εγινε καφε ο υαλοβαμβακας?
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01321 seconds with 10 queries