Επειδή δεν πιστεύω αυτά που ακούω, θα ήθελα να ξαναεμπλακώ. Έχω και εγώ ένα σκυλάκι, που με τα λεγόμενα σας είναι πλήρως αποβλακωμένο, δηλαδή, κάνει ότι του πω, με ακολουθεί, εξαρτάται από εμένα και βεβαίως απέχει μακράν από την δράση των προγόνων του... Τί θα πω για τη γάτα στο χωριό που καμία απωλύτως σχέση δεν έχει με τις αγριόγατες...ξέρετε, αποβλακωμένη και αυτή. Όπως και να το κάνουμε, εδώ μιλήστε για οποιοδήποτε άλλο ψάρι, εκτός από τα κοι. Τα κοι είναι Πετς, όπως τα σκυλιά και τις γάτες.
Είναι καιρός να καταλάβετε, ότι μιλώντας για κοι και μόνο, μιλούμε για ένα ζώο που εξοικιώθηκε με τον άνθρωπο αιώνες τώρα. Ναι, είναι μακράν το ποιο κοινωνικό ψάρι, ο άνθρωπος μπορεί να το αγγίζει, να τρώει από το χέρι του χωρίς φόβο και βεβαίως είναι σε θέση να ξωχωρίσει εχθρούς του, όπως τις γάτες και τις σφύκες που τυχόν να πέσουν στο νερό.
Φιλικότητα για τα κοι θα πει να τρώνε σπό το χέρι σου και να μην τους το πετάς από τα δύο μέτρα. Αν δεν πιστεύεις Γιάννο, μίλησε με τον Μιχάλη που ήρθε χθες και είδε την συμπεριφορά των κοι μου. Αν τα καταφέρω μπορώ να τραβίξω και εγώ ένα βίντεο για να δεις την πραγματική συμπεριφορά, έστω και αν τα δικά μου ζουν σε μια μικρή λίμνη πρόχειρα.
Για να αποδείξεις Γιάννο ότι τα κοι σου δεν βρίσκονται σε στρες, (και επειδή όλοι εμείς εδώ, εκτός από εσένα είμαστε πολύ λίγοι σε γνώσεις) σε προκαλώ να περιγράψεις τον εξοπλισμό σου και την ποσότητα των κοι σου ανά τα λίτρα σου, σε όποιο φόρουμ του εξωτερικού μπορείς και εσύ επιθυμείς, για να μην σου προτείνω εγώ και πεις διάφορα...
Ναι, τα κοι στη λίμνη σου βρίσκονται σε κατάσταση στρες και αυτό θα εντείνεται κάθε χρόνο και περισσότερο μέχρι να τα χάσεις. Και μεταξύ μας, όταν τότε έχεις απώλεια, ποτέ δε θα μιλάμε για ένα ψάρι, αλλά για μαζική. Τα κοι απαιτόυν οξυγόνο όσο κανένα αλλο ψάρι. Τα ταλαιπωρείς με τον καταρράκτη μαϊμου που έχεις. Όταν μιλάμε για καταρράκτες λίμνης που θέλουμε να συμβάλουν στην αύξηση του οξυγόνου, τους κατασκευάζουμε εντελώς κάθετους με ακανόνιστο σχήμα (πέτρες έξω και μέσα) για να αναγκάσουμε το νερό να πέφτει ώστε να μεταφέρει μαζί του και πολλές φυσαλίδες αέρα) και όχι απλά να κυλάει. Και πάλι όμως, οποιοσδήποτε καταρράκτης στην περίπτωση σου είναι ανίκανος να δώσει όσο οξυγόνο χρειάζονται τα ψάρια σου. Θέλεις τεχνική υποστήριξη Γιάννο, μην τυρανάς άλλο τα ψάρια σου!
Φίλε Βασίλη, αν είσουν συντονιστής τί θα έλεγες σε έναν αρχάριο, όταν παρουσίαζε ένα 150άρη ενυδρείο με ένα κοι?