Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από George-A
Εγώ μπερδεύτηκα.
1. Γράφεις ότι μετράς κάποια ποσότητα αμμωνίας στο ενυδρείο, το ίδιο μετράς και από την βρύση σου.... Αυτό συμαίνει ότι η βρύση σου βγάζει αμμωνία; Μέτρησες και κάποιο άλλο νερό πχ εμφυαλωμένο ή απεσταγμένο;
2. Οταν λες ότι έριξες 1 και 2 σταγονίτσες αμμωνίας, τις έριξες στο σωληνάκι ενώ είχεις κάνει την μέτρηση; Νομίζω, δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω το ίδιο τεστ, για να δουλέψει το τεστ πρέπει να βάλεις πρώτα απο το ένα, περιμένεις λίγο και μετα βάζεις απο το άλλο. Εγώ σε ένα ποτηράκι αμα ρίξω μια σταγόνα αμμωνία και κάνω μέτρηση απο αυτό, μου μετράει άπειρο και όχι 4 ppm...... Βεβαίως εξαρτάται και το πόσο πυχτή ειναι η αμμωνία που έχεις.
3. Αν η αμμωνία αυτή ειναι καθαρή, είναι αυτή που χρησιμοποιούμαι για στώσιμο χωρίς ψαράκια.
4. (ασχετο) Προτιμήστε το τεστ αμμωνίας της ΑΡ με τό ένα μπουκαλάκι (nessler). Είναι το ποιό απλό, εύκολο, γρήγορο. Ρίχνεις 8 σταγονίτσες και αμέσως παίρνει το χρώμα.

|
1. H μετρηση που παιρνω απο το ενυδρειο δεν ειπα οτι μου βγαζει πως εχω αμμωνια, αλλα πιθανον εγω να μπερδευω το χρωμα του 0,25 με του 0 γιατι μοιαζουνε. οποτε κανοντας το τεστ στο νερο της βρυσης το οποιο θετω ως νερο με μηδενικη ποσοτητα αμμωνιας, και συγκρινωντας τα 2 χρωματα συμπεραινω οτι τελικα η αμμωνια στο ενυδρειο μου ειναι
0.
2. οταν εριξα την πρωτη σταγονα την εριξα πριν ξεκινησω να ριχνω τις σταγονες του τεστ.μετα αφου διεπιστωσα οτι το τεστ οντως δουλευει ειπα να ριξω κανα 2 σταγονες ακομα αφου ειχε παρει το χρωμα του και να δω τι θα γινει, και οντως πρασινησε ακομη πιο πολυ το υγρο. Στις οδηγιες δεν λεει να περιμενεις για να βαλεις μετα το αλλο υγρο. την διαδικασια την κανω σωστα.
3. αυτη ειναι γραφει 10% ΝΗ3 επανω.
4. το nessler ομως δεν το εχουνε στα μαγαζια φιλε μου. μονο αυτο των 2 συστατικων.