Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vagvader
Ενα εχω να σας πω. Το 90% των ψαριων που αγοραζετε απο τα pet shop εχουν υποστει γενετικές αλλαγες, απο δισκους μεχρι oscar, σε τι διαφερουν αυτα απο τα δικα μου?
|
Εχει μεγαλη διαφορα. Καποια απο τα ψαρια που υπαρχουν στο χομπυ μας (δεν μιλαω για τα υβριδια) ισως να εχουν εκφυλιστει ολιγον λογω των συνεχομενων αναπαραγωγων αιχμαλωτισμενων ατομων, ακομα και αδελφων. Ομως δεν εχουν υποστει γεννετικες αλλαγες. Αν εχεις πηγες για αυτο που λες, παρακαλω να τις παραθεσεις για να τις διαβασουμε.
Σε αντιθεση με αυτο που εγραψα παραπανω, εσυ εν γνωσει σου αναπαραγεις ενα "ειδος" που δεν το ορισε η φυση με καποιο αλλο πραγματικο ειδος οπου συνανταται στην φυση. Το χειροτερο ειναι που διαδιδεις το αποτελεσμα τους! Αυτο απο μονο του ειναι τουλαχιστον αντιδεοντολογικο...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vagvader
Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε).
|
Τελος, αυτο που κανεις (αναπαραγωγη για επιτευξη νεων υβριδιων) ακυρωνει αυτο που παρεθεσα (ο ιδιος το εγραψες) παραπανω αφου κρατας τουλαχιστον ενα ψαρι (πλασμα της φυσης = A. Trimaculatus) κλεισμενο σε ενα ενυδρειο.....