Αν και ειμαι ενας αθεραπευτα ερωτευμενος ανθρωπος ( αυτο παιζεται) με τα pterophyllum ( αγγελοψαρα ) γενικοτερα ... πιστευω οτι δεν πρεπει να ειναι μονα τους. Οσο για το αν χρειαζεται να εχει 3 ή 4 ή 2 ειναι σχετικο... γιατι αν ειναι αρσενικο - θηλυκο δεν εχει κανενα απολυτο προβλημα να ειναι μονο τα δυό τους.... ενας ωραιος συνδιασμος ειναι το glassfish και οι αρλεκινοι... δεν εχουν γενικοτερα προβλημα με οποιοδηποτε catfish συμπεριλαβανομενα και τα silver sharks αλλωστε τα αγγελοψαρα ειναι πολυ γρηγορα για να ασχολουνται μαζι τους.

.Ισως τελικα η μονη ιδιαιτεροτητα τους ειναι το pH καπως παρεξηγημενο γιατι η αληθεια ειναι οτι μπορουν να ζουν σε ενα μεγαλο φασμα απο 6.5 εως και ( Ω! ναι ! )
8.2 βεβαια η συμπεριφορα αλλαζει ... Μιας και το κανονικο pH τους ειναι το 6.7 ή σε μερικα ειδη ακομα πιο οξινο.Ο χειροτερος συνδιασμος ειναι τα guppy ( αλλα τα αγγελοψαρα θα εχουν διαφορετικη αποψη απο εμενα μιας και ειναι μια νοστιμη λιχουδια.)
Ζητω και συγγνωμη απο τους παλαιοτερους φιλους του "αθληματος" δεν θελω να περαστει η ιδεα οτι το παιζω ειδημωνας ή οτιδηποτε.