28-05-10, 17:08
|
 |
Senior Member
|
|
Περιοχή: Θεσσαλονικη
|
|
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα:60 (καθαρα 45)
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):φυτεμενο
Χρονος λειτουργιας:10 μηνες
Υποστρωμα και ποιο: flourite
Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): 2 t5 x24 watt (1 grolux + 1 απλη λευκη)
Φωτοπεριοδος:8 και 4 ωρες αντιστοιχα
Παροχη CO2: ναι
Χρηση excel: οχι
Λιπασματα που χρησιμοποιειτε: seachem flourish και potassium
Ταμπλετες λιπανσης: οχι
Προγραμμα λιπανσης: Δευτ-τεταρτη-παρασκευη 0,30ml flourish, Τριτη-Πεμπτη 2ml Potassium
Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %): Καθε εβδομαδα 20 λιτρα
Θερμοκρασια: 26
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4: 0
ΝΟ2: 0
ΝΟ3: 15ppm
ΡΟ4:
Fe:
ΡΗ: 7.2
KH: 18
GH: 19
Φιλτρανση:
Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): 5 silvertip tetra, 2 ramirezi, 3 ottociclus affinis
Ειδη φυτων: hygrophyla corymbosa, polysperma,ludwigia repens,microsorum pteropus,cryptocoryne wendtii,heteranthera zosterifolia και αυτο που ειναι στην πρωτη φωτο και δεν γνωριζω ..
Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): 5 (?)
Περιγραφη αλγης:
Ποτε εμφανιστηκε: τον τελευταιο 1,5 μηνα
Αλλα σχολια: αυτο παρατηρειται μονο στην corymbosa η οποια μεγαλωνε με 1000 και ξαφνικαφρεναρτε και πηρε τον κατηφορο και στο φυτο που δεν γνωριζω το ονομα του.
Επισης να πω οτι οι τιμες GH kai KH ειναι αυτες που ειχα τελευταια,αλλα εδω και λιγες μερες ειμαι σε σταδιο αλλαγης με απιονισμενο και σιγα σιγα θα κατεβαινουν.Και κατι ασχτετο με το θεμα των φυτων....εχθες γυρναω το μεσημερι στο σπιτι και βλεπω τα ψαρια ολα ψιλοακινητα και μαζεμενα διπλα-διπλα (κατω,οχι στην επιφανεια),κοιταω το CO2 και βλεπω να βγαζει τρελλες φυσσαλιδες......το χαμηλωνα και παλι μετα απο λιγο εβγαζε παραπανω οσπου το σταθεροποιησα αρκετα.Δεν ξερω αν ηταν επειδη τελειωνε η μπουκαλα,πραγμα που εγινε σημερα το πρωι,οποιος εχει γνωση πανω στο θεμα ας μου πει αν πρεπει να συμβαινει ετσι η αν τυχαινει και αυτο καμια φορα.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι κατευθειαν μολις τα ειδα ετσι μετρησα PH και τι να δω....6.4 
Τα ψαρια θα αρχισουν να μου πετανε τις πετρες απο το ενυδρειο στο κεφαλι...
-------------------------
Πλεκο δεν εχω,μονο κατι λιγα σαλιγγαρακια τα οποια μπηκαν μαζι με τα φυτα,πολυ λιγα ομως...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη olga : 28-05-10 στις 17:08
Αιτία: Automerged Doublepost
|