Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-05-10, 13:43
simsonakias Ο χρήστης simsonakias δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ilion
Unhappy Γεια σας κ απο μενα!

Καλως σας βρηκα, λοιπον!!!
απο μικρο παιδι ονειρευομουν να αποκτησω ενα ενυδρειο αλλα τα οικονομικα μου ποτε δε μου το επετρεψαν. Τωρα που πλεον "μεγαλωσα" ειπα να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα...
Η εμπειρια μου... μηδενική! μονο γυαλες με χρυσοψαρα ειχα κ προσφατα απεκτησα μια κλειστου οικοσυστηματος (NASA project) με ενα κοραλι κ εξι γαριδουλες... (πλακα εχει!)
Εχω αμμεση κ διαρκη επαφη με τη θαλασσα (ψαροντουφεκο, καταδυσεις κλπ) οποτε και με ενδιαφερει το θαλασσινο (μεσογειακο?) ενυδρειο ωστε να κραταω, οσο μπορω, "ζωντανες" τις εικονες των βυθων να με παρηγορουν οταν ειμαι μακρυα τους!

Στοχος 1ος
Να διαβασω μερικα βιβλια που προτινονται σε αυτο το φορουμ
Στοχος 2ος
να κατασκευασω ενα τανκ περιπου 250λτ
Στοχος 3ος
να μπορεσω να "πειραματιστω" με τη βιολογια/χημεια του ενυδρειου ωστε να μαθω κ να κατανοησω αυτα που διαβαζω!
Για να πω την αληθεια πρωτα θελω ενα Rock-Only θαλασσινο!
(Ενας ζωντανος βραχος στο ενυδρειο με διαυγες νερο που να κυκλοφορει αβιαστα θα ειναι μεγαλη ικανοποιηση για μενα! ασχετα αν θα με κοροιδευει η γυναικα μου για τη κοτρονα που θα μοστραρω στο σαλονι...)

Δε ξερω ομως πως να αρχισω... Χαοτικο σε μενα το φορουμ, με ορολογια που δυσκολευει το searching μου μιας κ δε ξερω καν τι ψαχνω!
Χοντρικα, τα βασικα μερη ενος τετοιου ενυδρειου? μια καθοδηγιση σε αντιστοιχο λινκ του φορουμ ειναι αρκετη! σκιμερ, κυκλοφοριτης, συστημα ψυξης, (φωτισμος) UV λαμπα....

Ευχαριστω εκ των πρωταιρων!

Υ.Γ. εχω αρχισει να διαβαζω το "SMALL REEF AQUARIUM BASICS" αλλα μιλαει για μεχρι 60λτ τανκ κ reef. να συνεχισω για να μαθω τα βασικα η να παω σε κατι αλλο?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01467 seconds with 10 queries