Σε ευχαριστώ Πάνο για την συζήτηση...αλλά τέλος, τι ενοείς με το να λες "χωρίς να το ψάξω περισότερο...".
Παράθεση:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Προσπαθώ να καταλάβω αν με την χρήση κάποιων χημικών, μηχανημάτων(όπως denitrate)
Αυτά τα φίλτρα είναι βιολογικά, όχι χημικά.
Είναι κλειστά συστήματα με πολύ μικρή ροή νερού (4-8lt/h) όπου δεν υπάρχει πολύ οξυγόνο. Σε συνθήκες χαμηλού ογυγόνου, υπάρχουν βακτήρια (τα ρίχνεις εσύ στο φίλτρο) που διασπάνε τον nitrate
|
Ναι το denitrate έχει βιολογικά υλικά που λειτουργουν έτσι όπως λες....(έχω ένα)
αλλά έλεγα χημικά,(κόμα δηλαδή συνεχίζω με κάτι άλλο) μηχανήματα..
Δεν κάνουν θάυματα αυτά τα denidrate αλλά σταθεροποιούν κάπως την κατάσταση με τους νιτρήτες,δεν έχω μακροχρόνια εμπειρία. Κάποιοι άλλοι σύγουρα έχουν και μπορούν να βοηθήσουν περισότερο.
Πάντως το πιο καλό και ασφαλές από τις καταθέσεις όλων των "γλυκών"(νερού) είναι αυτό που καταθέτει ο Πάνος, αλάγιές νερού.
Αλλά νομίζω ότι αν βρισκόταν ένας τρόπος αντί οι αλαγές νερού να γίνοντε κάθε εβδομάδα, να γινόταν κάθε 15μέρες δεν θα χαλούσε κανέναν.
Και σύγουρα δεν υπονοώ ότι τις βαριέμαι, άν ήταν έτσι δεν θα έφτιαχνα τώρα το τέταρτο ενυδρείο μου μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.