Καλησπέρα σας,
είμαι νέος στο forum και ακομα πιο νέος στο hobby... Για αυτό θα ήθελα κάποιες συμβουλές σας...
Έχω ενυδρείο 210L. ο εξοπλησμός που πήρα είναι:
Φίλτρο της ΕΗΕΙΜ
ποιό μοντέλο είναι?για να δούμε αν αρκεί, ένα θερμαντικό σώμα πάλι τις ΕΗΕΙΜ και χαλικάκια (όχι αμμος)
η άμμος είναι απαραίτητη γι αυτά τα ψαράκια και μία ασβεστομένη πέτρα
θέλεις πολλές πέτρες για να φτιάξεις πολλές κρυψώνες και φωλιές για τα ψάρια-ρίξε μια ματιά στις παρουσιάσεις των αφρικάνικων ενυδρείων για να πάρεις ιδέες-χρειάζεσαι και μερικά ανθεκτικά φυτά όπως βαλισνέριες ή ανούμπιες.. Αφού τα πήρα αυτά τα εβαλα σε λειτουργία για το στρώσιμο έριξα κάποια βακτήρια σε μορφή αμπούλας της TetraAqua (Bactozym) και αντιχλώριο. Το άφησα σε λειτουργία το ενυδρείο για 5 μέρες και πήγα στο pet shop για να μου κάνει τα test και μου είπε ότι όλα είναι καλά
για το στρώσιμο και τα τεστ στα είπε ο Πάνος... αν και μου φάνηκε περιεργο να στρώθηκε το ενυδρείο, πήρα ψάρια, Θέλω να κάνω ενυδρείο με αφρικάνικες κιχλίδες. Πήρα 3 ψαράκια Labidochromis caeruleus και 1 Melanochromis Maingano. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:
1) Πόσες συνολικά κιχλύδες μπορω να βάλω μέσα σε αυτό το ενυδρείο;
2) Θέλω να έχω 3 είδη κιχλίδων στο ενυδρείο Melanochromis Maingano, Pseudotropheus Acei, Labidochromis caeruleus. Μπορούν να συνηπάρξουν; και αν ναί, πόσα ψάρια να βάλω απο το καθένα είδος;
για τα λίτρα του ενυδρείου σου πρέπει να αρκεστείς σε 2 είδη και απο ένα χαρέμι(1 αρσενικό+2-3 θηλυκά) απο το καθένα
3) Η τροφή που αγόρασα είναι της TetraDoromin For cichlids and all other large tropical fish, είναι καλή για τις κιχλίδες μου;
προμηθεύσου μια ποικιλία τροφών με βασικό συστατικό την σπιρουλίνα(όλες οι εταιρείες έχουν τροφές για κιχλίδες της λίμνης Malawi) χρειάζεται να τις δείνω κάποιο συπλήρωμα;
4) Διάβασα πως το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι απο λεπτή άμμο για να μπορούν να σκάβουν το δικό μου είναι πολύ ψηλό χαλίκι, θέλει αλλαγή;
5) Απο πού μπορώ να προμηθευτώ χρονοδιακόπτη για τον φωτισμό; και πόσο κοστίζει;
6) Ποιά είναι η βέλτιστη θερμοκρασία;
25-26
7) Και πόση τροφή χρειάζονται ημερισίος το κάθε ψάρι; εγω και για τα τέσσερα ψαράκια έριξα 4 στικς.
όπως τα είπε ο Πάνος

Ξέρεται αν μπορώ να παραγγήλω αρσενικά ή θυληκά ή ουτε οι εκτροφείς μπορούν να τα καταλάβουν όσο είναι μικρά;
κάποιοι καλοί μαγαζάτορες μπορούν να τα ξεχωρίσουν τα ενήλικα ψάρια-τα μικρά είναι αδύνατο
9) Τα Labidochromis caeruleus είναι πολύ μικρά ~5cm πότε θα ενηλικιωθούν;
πολύ σύντομα
Αυτά τα λίγα...

Αν νομίζεται ότι κάτι αλλο θα πρέπει να ξέρω παρακαλώ να με ενημερώσεται γιατί είμαι αρχάριος...