Εγω τουλαχιστον σε λιγοτερο απο 60 λιτρα δεν ξαναβαζω CRS ή αλλες ευαισθητες γαριδες !
Ακουστε τι επαθα προσφατα...
Στα 24 λιτρα που τις εχω ηταν μια χαρα, ειχα αυγωμενες και περιμενα αναπαραγωγες. Ολα καλα ωσπου ξαφνικα και ανεξηγητα αρχισα να χανω μια γαριδα καθε μερα. Εκανα αλλαγες νερου, μετησεις, καθαρισα φιλτρο, τσεκαρα τα παντα και ηταν ιδανικα ! Κι ομως αυτο συνεχιστηκε μεχρι που εχασα 6 απο τις 11 bee. Ευτυχως που ειχα βγαλει λιγες μερες πριν τις blue tiger απο μεσα !!
Μια αυγωμενη Bee την χωρισα και αυτη μην την χασω..
Η αιτια βρεθηκε τυχαια μερες μετα και αφου συνεχιζονταν οι θανατοι: Ειχε πεσει μεσα στο ενυδρειο και ειχε πνιγει ενα πρασινο σκαθαρι απο αυτα που αποκαλουμε 'βρωμουσες". Ειναι εκεινα που αν τα πιασεις βγαζουν μια τοξικη ουσια που μυριζει ασχημα. Οπως ηταν πρασινο και δεν φαινοταν αναμεσα στα φυτα, ειχε πια μουχλιασει και ειχε μολυνει το νερο. Μολις το εβγαλα σταματησαν και οι θανατοι.
Αν το ενυδρειο ηταν μεγαλυτερο δεν θα υπηρχε προβλημα αλλα στα 24 λιτρακια μικτα κατι τετοιες ατυχιες ή λαθακια δεν συγχωρουνται !!
Αν θελετε να με ακουσετε οι γαριδαδες της παρεας, η συμβουλη μου απο δω κι εμπρος ειναι οχι ευαισθητες γαριδες σε λιγοτερο απο 60 λιτρα.
|