Ας ονομάσουμε τα οργανικά απόβλητα που δημιουργούνται από τη βιολογική διαδικασία σε ένα ενυδρείο και περιέχουν άνθρακα στη χημική τους σύνθεση (de Graaf 1968, Moe 1989) dissolved organic carbon (DOC).
Σε αυτή την ονομασία θα περιέχονται: amino acids, proteins, phenols, creosols, terpenoids, fat, carbohydrates, hydrocarbons, plant hormones, vitamins, carotenoids, fatty, acetic, lactic, glycolic, malic, citric και πάρα πολλά άλλα.
Αυτές οι ουσίες πρέπει να απομακρυνθούν από το ενυδρείο (αν περιέχουν και nitrogen τότε με τα βακτήρια σχηματίζουν αμονία) και ένας τρόπος είναι η αλλαγή νερού.
Στα reef ενυδρεία, τα DOC μπορούν να σχηματιστούν και χωρίς να υπάρχει nitrate. Άρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, θα έπρεπε να κάνουμε πολύ πιο συχνές αλλαγές από τα ενυδρεία του γλυκού.
Το να πάρεις νερό από RO και να ρίξεις αλάτι για να γίνει θαλασσινό, για να σπάσει καλά το αλάτι και να φύγει η θολούρα, θέλει περίπου 14 ημέρες (απαγορεύεται να ρίξεις το αλάτι μέσα στο ενυδρείο, το πιο πιθανό να κάψει οργανισμούς).
Άρα, κάνουμε χημικούς καθαρισμούς πολύ έντονους που τελικά οδηγεί σε αραιώτερες αλλαγές νερού. Σαν χημικός καθαρισμός ορίζεται: το skimming, η χρήση άνθρακα, η χρήση όζον, και media που απορροφούν μονοπυρινικούς οργανισμούς (Charles Delbeek).
__________________
Worlds most Gadget Aquarium..almost
|