Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-04-10, 13:51
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nxris Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω 7 Labido, τα οποία τα είχα πάρει μικρά από μία γέννα του συμφορουμίτη μας Κλεόβουλο, εδώ και κανα 8μηνο περίπου και προσπαθώ να κρατήσω ένα χαρεμάκι. Το κυρίαρχο αρσενικό το έχω ξεχωρίσει ( είναι κατάμαυρο από κάτω, λίγο μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα και δεν του κουνιέται κανένα από τα υπόλοιπα ) αλλά θέλω να ξεχωρίσω και τα άλλα για να βγάλω τα υπόλοιπα αρσενικά. Φυσικά από ότι κατάλαβα θέλει υπομονή και μάλλον ο καλύτερος τρόπος είναι να δώ κάποιο μπουκωμένο για να είμαι σίγουρος.

Δυο ψαράκια έχουν μείνει σε μέγεθος πολύ μικρά σε σχέση με το μεγαλύτερο, αυτό μπορεί να δείξει κάτι σε σχέση με το φύλο τους?
Γειά σου Νίκο,τα ψαράκια σου είναι ήδη στην φάση της εφηβείας και πολύ σύντομα θα αρχίσουν τις γέννες.Εκεί θα διαπιστώσεις σίγουρα το φύλο.Απο την ίδια γέννα αυτά που μένουν λίγο μικρότερα σε μέγεθος συνήθως είναι θηλυκά.

Για τους υπόλοιπους φίλους να πω,ότι τα Labidochromis caeruleus πέρα απο τη δυσκολία που υπάρχει για να ξεχωρίσουμε το φύλο,έχουν αρκετά μεγάλη χρωματική ποικιλία ανάλογα απο την τοποθεσία της λίμνης απο την οποία προέρχονται.
Βέβαια τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αναπαραγωγές της γνωστής έντονα κίτρινης ποικιλίας(" electric yellow")που προέρχεται απο τις περιοχές μεταξύ των ακτών Charo και Lion's Cove της λίμνης και απο βάθος 20 μέτρων περ.
Υπάρχουν όμως πληθυσμοί όπως στο Nkhoso Point που είναι εντελώς λευκοί,γύρω απο το νησάκι Lundo είναι λευκά με κίτρινο μέτωπο,στο Cape Kaiser έχουν ένα αχνό γαλάζιο χρώμα,στο Undu Point είναι γαλάζια με σκούρες ραβδώσεις και πάει λέγοντας....
Στα μαγαζιά έχω δει ότι έρχονται κάποια ψάρια που είναι με ανοιχτόχρωμο υπογάστριο και μερικά που είναι πολύ ανοιχτόχρωμα σε όλο τους το σώμα και μάλλον είναι αναπαραγωγές αντίστοιχης χρωματικής ποικιλίας.Είδα όμως και υβρίδια να πωλούνται σαν καθαρά ψάρια.Γι αυτό προσοχή στο τι αγοράζουμε.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01494 seconds with 10 queries