Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από theodor72
Την moss την κλαδεύεις συχνά ή έχει μεγαλώσει πολύ, και φυσιολογικά το μέσα μέρος δεν βλέπει φως και μαυρίζει-σαπίζει; Στο σημείο που βρίσκεται υπάρχει ικανοποιητικό ρεύμα; Διαφορετικά κάθε βρωμιά από τα ψαράκια ή απομεινάρι από την τροφή που πέφτει μέσα στην moss, θα σαπίζει και θα δημιουργεί αυτή τη μούχλα. Από την άλλη αν έχεις γενικά πρόβλημα με άλγες, είναι σχεδόν αδύνατο να καθαρίσεις την moss. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι, κατά την γνώμη μου πάντα, ένα καλό κουρεμα για να ξεφορτωθείς τα προσβεβλημένα κλαδιά. Εγώ όταν είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, απλά την ξεπάστρεψα και ησύχασα  Συνεχίζει να βγάζει πράσινες ανοιχτόχρωμες κορυφούλες ή γενικά έχει πάρει την κάτω βόλτα;
Για την sagittaria, γνώμη μου είναι και εμένα ότι τα φυτά σου έχουν αρχίσει να πεινάνε. Ρίχνεις κανένα λίπασμα; Καθόλου excel ή CO2;
|
οχι δεν την ειχα κλαδεψει,απλα την ειχα "κοψει σε πολλα κομματια" την εδεσα στο ξυλο και το ειχε πιασει ολο..καλο ρευμα ειχε σε εκεινο το σημειο
και ακριβως πανω απο φως..αλγες δεν εχω παρα μονο πολυ λιγες στο πισω τζαμι..εγω εβγαλα τελειως τα μερη που μαυρισαν..ανυσηχυσα κιολας γιατι πρωτη φορα εβλεπα κατι τετοιο!ριχνω το γενικο της σικεμ..
ξερεις αν κανει το νιτρογκεν που ειπε το παιδι?γιατι αν κανει να το ψαξω...