Για τις red cherry που ειναι και το θεμα της συζητησης, τα φυλλα cattapa ειναι πολυ ωφελιμα. Καλο ειναι ομως να τα μουλιαζουμε λιγες μερες να βγαλουν τις πολλες τανινες και να μην το παρακανουμε με μεγαλη ποσοτητα φυλλων γιατι επιρεαζεται η χημεια του νερου αποτομα.
Σε πιο ευαισθητες γαριδες οπως οι CRS υψηλου grade , θελει μεγαλυτερη ακομα προσοχη. Μεγαλη ποσοτητα φυλλων (αρα χουμικων οξεων και τανινης) θα μπορουσαν ακομα και να τις σκοτωσουν.
Το θεμα με τον χρωματισμο των red cherry, συζητηθηκε και στο crustaforum σε αυτο το θεμα που ανοιξα, οπου βγηκαν κι αλλα χρησιμα στοιχεια και συμπερασματα. Μπορειτε να το διαβασετε εδω:
http://www.crustaforum.com/board/showthread.php?t=1370