Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #24  
Παλιά 24-02-03, 10:42
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Προβληματισμένε φίλε σε χαιρετώ.
Δεν λέω ότι δεν μπορείς να βάλεις VHO λέω ότι δεν σε συμφέρει και δεν αξίζει και το κόπο. Έχω διαβάσει δύο άρθρα σε διαφορετικά περιοδικά που λένε ότι έχουν αγοράσει απλές λάμπες εμπορίου και ότι λειτουργούσαν κανονικά απλά δούλευαν με κατανάλωση πάνω από 80 watt η κάθε μια. Γιατί λοιπόν να πληρώσεις για VHO ;
Δεύτερον θα πρέπει να αγοράσεις το μικρό Ice cap γιατί το μεγάλο είναι για λάμπες που η μικρότερη διάσταση σίγουρα δεν χωράει στο ενυδρείο σου.
Όσο αφορά για το μετασχηματιστή πρέπει να θυμάσαι να ψωνίσεις για τουλάχιστο 50 watt παραπάνω από τη συνολική κατανάλωση ρεύματος που θέλεις. Οι τιμές για ένα μετασχηματιστή 400 watt είναι περίπου 40 - 50 €.
Ο μετασχηματιστή μπαίνει στη πρίζα του τοίχου, επάνω συνδέεις το πολύμπριζο αμερικάνικου τύπου και εκεί συνδέεις ότι θέλεις.
Η κατανάλωση του ρεύματος θα είναι ελαφρά μεγαλύτερη από τη κατανάλωση που θα έχουν μόνες τους οι συσκευές.
Στη διάθεση σου για να το δεις άμα θέλεις.
Επιπλέον να ξέρεις ότι σε μία τέτοια λύση θα καταφύγεις υποχρεωτικά αν θέλεις να βάλεις ποτέ wave generator. Οι τιμές στην Αμερική είναι οι μισές (110 $ με 270 € τιμές Γερμανίας). Άρα τελικά θα ψωνίσεις και κάποιες αντλίες από USA άρα και power strip θα χρειαστείς.
Τέλος αν θέλεις να υπολογίσεις τιμές να ξέρεις ότι σε περιόδους εορτών (σίγουρα Πρωτοχρονία και 4 Ιουλίου) κάνουν εκπτώσεις 10%. Δεν θυμάμαι για Πάσχα αλλά μπορεί οπότε αποφάσισέ το γρήγορα.
Νίκος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01382 seconds with 10 queries