Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask
Για να διατηρησεις τη βιολογια στο φιλτρο σου θα πρεπει να λειτουργει ... και να ριχνεις καθε μερα 1-2 φυλλαρακια τροφης!
Τα κορυ ειναι ψαρια που ζουν σε μαλακά και οξινα νερα! Το νερο της βρυσης δεν κανει ... πως θα το μαλακωσεις?
Αν καταληξεις σε κορυ θα πρεπει να παρεις αμμο χαλαζιακη (μη ασβεστολιθικη) 
|
Καθημερινά ρίχνω τροφή για να διατηρήσω τον κύκλο του αζώτου και ελέγχω με υγρά τεστ της Api.
Απο GH έχω 11 και έως τώρα έκανα 50-50 αλλαγή με απιονισμένο, αλλά με KH που έφτασε στο 5 (τώρα είναι 8, το ΡΗ δεν έπεσε κάτω από 7,6).
Σκέφτομαι την ΑΟ ως μονόδρομο ούτως ή άλλως, κάνω λάθος;
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος
Λοιπόν Κωστή,η άμμος δεν λερώνει εύκολα αν έχεις καλή κυκλοφορία, αν όχι πρέπει να κάνεις συχνότερα "σκούπα βυθού".
Θα βρεις και στην Pagea (θέλει καλό πλύσιμο να φύγει η θολούρα)ή πιο ακριβή λύση στον Αζόρες της Hagen(δεν θέλει καν πλύσιμο).
Αν σκέφτεσαι για εύκολα φυτά δεν χρειάζεται υπόστρωμα.
Αν το εσωτερικό φίλτρο βγαίνει,το βάζεις σ' ένα κουβά με νερό του ενυδρείου και το αφήνεις να δουλεύει μέχρι να τελειώσεις τη δουλειά.
Αν δεν βγαίνει και πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα αν τελειώσεις σε λίγες ώρες.
Βγάζεις το νερό,απομακρύνεις το χαλίκι,βάζεις την πλυμένη άμμο,προσθέτεις φρέσκο νερό+αντιχλώριο,βάζεις το φίλτρο στη θέση του(προσοχή!δεν θα ξεπλύνεις τα υλικά του),φυτεύεις και είσαι έτοιμος.
(Τα corys θέλουν μαλακό νερό,έχεις όσμοση?)
Καλή συνέχεια!
|
Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση.
Έχω ήδη κάποια εύκολα φυτά μια και λείπει το CO2 ακόμη στην DIY μορφή του (Όλο και τριγυρνάει όμως στο μυαλό μου μήπως και κατεβάσω την ΚΗ με αυτό και κατόπιν το ΡΗ μου, εκτός και αν η ΑΟ μου λύσει τα χέρια και σε αυτό το πρόβλημα, θα δείξει.) οπότε φεύγει το υπόστρωμα.
-------------------------
Μήπως υπάρχει και τρόπος με την αλλαγή βυθού να φύγουν και τα σαλιγκάρια που υπάρχουν στο ενυδρείο;
Ή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και απλώς ένας έλεγχος του πληθυσμού τους σε κάθε αλλαγή νερού είναι ότι μπορεί ουσιαστικά να γίνει;
Με το στρώμα άμμου που θα υπάρχει πλέον, πώς θα εξελιχθεί η παρουσία τους στο ενυδρείο;