Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 25-03-10, 16:43
Το avatar του χρήστη aaaooll
aaaooll Ο χρήστης aaaooll δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 16-03-2007
Περιοχή: Κομοτηνή
Μηνύματα: 1.104
Send a message via Skype™ to aaaooll
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από On_Klik Εμφάνιση μηνυμάτων
Στα 220Volt Ειναι Η Ταση Στην Ελλαδα.Αυτο Ειναι Σχετικο Ομως.Απο Την Αγαπημενη Μας Δημοσια (Ιδιωτικη) Επιχειρηση Ηλεκτρισμου Ερχεται Στις Παροχες Μας Απο 180 μεχρι 230.Ποτε Δεν Ειναι Σταθερη Στα 220Volt.
Εχει Σαν Αποτελεσμα Οχι Μονο Στην Λαμπα Να Επιδρα Αρνητικα Αλλα Σε Ολες Τις Ηλεκτρικες Συσκευες Μειωνοντας Αποδοσεις & Χρονο Λειτουργιας.
Μπορεις Να Αποδειξεις Οτι Η Λαμπα Σου Λειτουργουσε Σε Σταθερη Ταση 220Volt;Προφανως & Οχι Και Σιγουρα Μετα Απο 2χρονια Δεν Θα Εχεις Κρατησει Και Την Συσκευασια Της Λαμπας Οταν Θα Θελησεις Να Την Επιστρεψεις.
Ο Προμηθευτης Του Καταστηματος Δεν Θα την Δεχτει Αν Δεν Ειναι Στην Συσκευασια Οποτε Ουτε Και Ο Καταστηματαρχης Δεν Θα Δεχτει Να Σου Κανει Την Επιστροφη.

Αγορα Καινουργιας Λαμπας & Ειναι Ολοι Ευχαριστημενοι...
Πιστεψε με...
Παράθεση:
Μαθήματα ηλεκτρονικής ορθογραφίας


  • Πρώτο και βασικότερο: πάντα βάζουμε ένα και μόνο κενό μετά από σημεία στίξεως, πότε πριν από αυτά. Εντάξει; Παράδειγμα, αυτή η παράγραφος: προσέξτε πώς έχω κενό μετά από κάθε κόμμα, κάθε ερωτηματικό, κάθε άνω κάτω τελεία, κάθε τελεία. Το ίδιο ισχύει και για την απόστροφο: επ’ ουδενί δεν την κολλάμε στην επόμενη ή στην προηγούμενη λέξη – πάντα κολλάει στη λέξη που υφίσταται τη σύντμηση.
  • Πρώτη εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα: οι παρενθέσεις πάντα προηγούνται και έπονται από ένα και μόνο κενό, ενώ το κείμενο μέσα τους ΠΟΤΕ δεν αρχίζει ή τελειώνει με κενό. Αν η παρένθεση ακολουθείται από σημείο στίξεως τότε δεν παρεμβάλλουμε κενό μεταξύ τους. Τα ίδια ισχύουν και για τα εισαγωγικά, τα οποία πάντα βάζουμε με Shift και απόστροφο.
  • Δεύτερη εξαίρεση στον πρώτο κανόνα: η παύλα. Αν τη βάζουμε ως παύση στο λόγο μας – όπως κάνω εδώ τώρα, για παράδειγμα – πάντα ακολουθείται και έπεται από ένα κενό. Αν τη χρησιμοποιούμε ως μέρος μίας σύνθετης λέξης, όπως είναι η “μπαρμπα-Γιάννης” τότε δεν πλαισιώνεται από κανένα κενό. Παρόμοιος κανόνας ισχύει για την κάθετο (“/”), η οποία έχει ένα κενό απόσταση από τις λέξεις που διαχωρίζει. Εξαίρεση όταν θέλουμε να διατυπώσουμε δυο λέξεις οι οποίες παρέχονται η μία ως “εναλλακτική” για την άλλη (όπως προ-/μετάπολεμικά ή αναβάθμιση/ανανέωση), όπου θέλουμε να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και να μη σπάνε κατά την αναδίπλωση της γραμμής.
  • Στις συντομογραφίες, τύπου π.χ., κ.α., κ.ο.κ., λ.χ. και δε συμμαζεύεται δε βάζουμε κενό μετά από κάθε τελεία, επειδή η συντομογραφία εκλαμβάνεται ολόκληρη ως λέξη. Η τελευταία τελεία θεωρείται γράμμα και όχι σημείο στίξεως, οπότε αν δεν έπεται σήμειο στίξεως βάζουμε κενό.
  • Τα σύμβολα τοις εκατό και τοις χιλίοις και οι μονάδες μετρήσεως δεν προηγούνται από κενό, ούτε το συν πλην (±) έπεται από κενό – μπαίνουν κολλητά μετά τον αριθμό που συνοδεύουν. Αντίστοιχα, τα σύμβολα μεγαλύτερο και μικρότερο από και οι μαθηματικοί τελεστές (+, -, ·, &#247 δε συνοδεύονται από κενά, αλλά εφάπτονται άμεσα με τους αριθμούς που “συνδέουν”. Αυτά επειδή κάθε πράξη ή αριθμός με τα σύμβολα και τις μονάδες του θεωρείται ενιαία μονάδα και δε θέλουμε να “σπάει” στο τέλος της γραμμής.
  • Αρχίζουμε μια πρόταση με κεφαλαίο και δε σπέρνουμε κεφαλαία μέσα στην πρόταση! Μόνες λέξεις που επιτρέπεται να περιέχουν κεφαλαία τα κύρια ονόματα και “τεχνικές” λέξεις που αποτελούν αρκτικολεκτικά ή συντμήσεις και επομένως γράφονται ακριβώς όπως καθιερώθηκαν.
  • Τα αποσιωπητικά είναι ΤΡΕΙΣ τελείες. Ούτε δύο, ούτε εικοσιδύο. Άλλο το αν στα κινητά τρώμε τα κενά και την τρίτη τελεία για οικονομία χαρακτήρων, σε γραπτό λόγο σε υπολογιστές είναι ασυγχώρητο.
  • Όταν γράφουμε ένα κείμενο, όταν φτάσουμε στο τέλος της γραμμής το κείμενο θα αναδιπλωθεί μόνο του. Δεν πατάμε το Enter για να αλλάξουμε γραμμή, ούτε βάζουμε παύλες καταμεσής στις λέξεις στο τέλος της γραμμής για να συλλαβίσουμε, προς Θεού! Αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε υποστηρίζει συλλαβισμό έχει καλώς, θα γίνει αυτόματα – αν όχι, καλά να πάθουμε.
  • Enter πατάμε μόνο όταν θέλουμε να αλλάξουμε παράγραφο ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Δεν αφήνουμε κενά μεταξύ παραγράφων πατώντας Enter δυο και τρεις φορές, αν θέλουμε απόσταση μεταξύ μιας παραγράφου και της επόμενης το ορίζουμε από τις επιλογές για τα περιθώρια της παραγράφου στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που χρησιμοποιούμε.
  • Με τον ίδιο τρόπο, αν θέλουμε να αφήσουμε εσοχή στην αρχή μιας γραμμής ή να στοιχίσουμε κάποιο κείμενο πιο μέσα στη σελίδα από το αριστερά περιθώριο δεν βάζουμε πενήντα κενά. Χρησιμοποιούμε τους στηλοθέτες (tabs αγγλιστί) και τις επιλογές ευθυγράμμισης (το alignment που λένε). Για να συνοψίσω: κενά διαστήματα ποτέ περισσότερα από ένα δίπλα – δίπλα, Enter μόνο για αλλαγή παραγράφου.
  • ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ INTERNET! Τα κεφαλαία στο Internet σημαίνουν ότι ο γράφων φωνάζει ή τέλος πάντων ότι εξανίσταται. Ειδικά δε τα κεφαλαία που δεν έχουν κανένα σημείο στίξεως, δε χωρίζονται σε προτάσεις και ακολουθούνται ενίοτε από πολλά θαυμαστικά ή ερωτηματικά υποδηλώνουν χρήστη ηλίθιο, άσχετο και εντελώς ρηχό. Απομακρυνθείτε με προσοχή και ταχύτητα.
http://nysteri.wordpress.com/2008/04...lling-lessons/
__________________
Πόση μνήμη έχει υπολογιστεί ότι έχει ο άνθρωπος???
200 ΜΒ!!!
My first:
Αξία Ανεκτίμητη!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02789 seconds with 10 queries