Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #28  
Παλιά 17-03-10, 22:35
Lemeshianos Ο χρήστης Lemeshianos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-07-2008
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 88
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω την αντιληψη οτι την αμμωνια και τα ΝΟ2 στο θαλασσινο τα "αναλαμβανει" ο βραχος ενω η απονιτροποιηση αναλαμβανεται απο την αμμο (θα πρεπει να εχει μεγαλο βαθος) η απο http://www.wetwebmedia.com/deepsandbeds.htm δηλ η προσθηκη αραγωνιτη στο sump του θαλασσινου ωστα να δημιουργηθει ενα βαθυ στρωμμα αμμου! Η ακομα με την προσθηκη αλγων !!
Στο γλυκο νερο γινονται ολα τα παραπανω αλλα δε μπορουμε να στηριξουμε ολοκληρη την βιολογια μας σε αυτα αλλα το φιλτρο με βιολογικο υλικο ειναι απαραιτητο!!
Η εξωτερική επιφάνεια αναλαμβάνει την αμμωνία και τα νιτρώδη(ΝΟ2). Το εσωτερικό του βράχου καθώς και άμμος με μεγάλο βάθος(DSB: Deep Sand Bed) έχουν και τα δύο ανοξικές ζώνες όπου αναπτύσονται τα αναερόβια βακτηρίδια που διασπούν τα νιτρικά(ΝΟ3).
Το θέμα συζήτησεις που παρατήρησα πρόσφατα σε αμερικάνικο φόρουμ είναι ότι το DSB πρέπει να είναι περίπου 5-6 ίντζες. Πιο ρηχό δεν θα έχει ανοξικές ζώνες, ενώ πιο βαθύ θα δημιουργεί διοξείδιο του θείου και μαζί με τα νιτρώδη(ΝΟ2) θα δημιουργήσει θείικο οξύ το οποίο θα ρίξει το ph(Αν δεν κάνω λάθος θα δραπετεύσει και σαν αέριο στο δωμάτιο και δεν είναι ότι καλύτερο. Και οι sulphur denitrifiers έχουν ειδική βαλβίδα για να ελευθερώνεις κάθε τόσο το αέριο για να μην μαζεύεται). Γι'αυτό και ακούς συνεχώς ότι το υπόστρωμα πρέπει να είναι από αραγωνίτη, ουτώς ώστε να δρα σαν buffer και να διαλύει το οξύ τον αραγωνίτη και να μην επιρεάζει το ph του νερού.Φυσικά υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η δυνατότητα του αραγωνίτη να δρα σαν buffer έναντι στο θειικό οξύ είναι ελάχιστη μέχρι αμελητέα. Προσωπικά πάντως δεν γνωρίζω γιατί είμαι ακόμα στην φάση της μελέτης και όπου νάσε θα αρχίσω να "βρέχω" τα χέρια μου με αλμυρό νερό...

Η λάβα χρησιμοποιείται και στα θαλασσινά σαν βράχος βάσης. Με τον καιρό γίνεται "ζωντανός" αν και δεν γνωρίζω ποιές οι δυνατότητες του να μειώσει τα νιτρικά(ΝΟ3). Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέση κεραμικών ή βιομπαλών.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03570 seconds with 10 queries