Όπως σου είπε και ο Κώστας,είνι φυσιολογικό να φαίνονται τα εσωτερικά όργανα στα μικρά pleco(ανάλογα το είδος βέβαια,σε κάποια είδη φαίνοντα μέχρι μεγαλούτσικο μέγεθος(π.χ. Baryancistrus) ενώ σε άλλα δεν φαίνονται με το που πάρουν τον χρωματισμό τους. Στα Ancistrus προφανώς φαίνονται
Το χρώμα των κοπράνων όπως σου είπε και ο Αλέξανδρος εξαρτάται από την τροφή τους κάθε φορά. Οι διαφανείς περιοχές στα κόπρανα δεν είναι καλό σημάδι όμως. Συμβαίνουν σε 2 περιπτώσεις συνήθως:εσωτερικά παράσιτα και προβλήματα με τα εσωτερικά τους όργανα.Αφού λες πως η κοιλιά του Ancistrus είναι τούμπανο,αν δεν είναι σίγουρα θηλυκό,τότε έχει σίγουρα πρόβλημα με τα εσωτερικά του όργανα. Για να βεβαιωθείς οτι δεν έφαγε υπερβολικά,σταμάτα να ταίζεις και σε 1-2μέρες η κοιλιά θα πρέπει να είναι επίπεδη. Αν δεν είναι,έχει σοβαρό πρόβλημα με τα εσωτερικά του όργανα.Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις το τάισμα με έτοιμες τροφές και γενικότερα με τροφές που περιέχουν πολύ πρωτείνη όπως είναι δυστυχώς και όλες οι έτοιμες τροφές που πωλούνται για αλγοφάγους pleco. Τάιζε μόνο με λαχανικά και φρούτα και αν δεν έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο η κατάσταση,θα φτιάξει τρώγοντας αυτά. Οι καθημερινές αλλαγές νερού θα βοηθούσαν επίσης.
Ο ρυθμός αναπνοής του πως είναι;
Οι κοιλιές των Otocinclus είναι καλό να είναι μόνιμα ελαφρώς φουσκωμμένες καθώς αυτό δηλώνει πως τρέφονται ικανοποιητικά.