Καλησπέρα,
διαβάζοντας το υπόμνημα:
Οδηγός διάγνωσης προβλημάτων στά φυτά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Το ενυδρείο μου είναι 280λίτρα και λειτουργεί περίπου 40 ημέρες. Φύτεψα πριν από 8 ημέρες 3 Anubias, 1 ludwigia repens, 1 cryptocoryne και ένα χαμηλό που δεν θυμάμαι τι είναι.
Βάζω καθημερινά στο ενυδρείο 5ml easycarbo, μέρα παρά μέρα flourish-excel και έβαλα και sera florena 20ml σήμερα για πρώτη φορά.
Επειδή όταν άρχιζα δεν ήξερα τίποτα (και συνεχίζω να ξέρω ελάχιστα

) δεν έβαλα λίπασμα στο υπόστρωμα. Όταν φύτεψα τα φυτά έβαλα 12 ταμπλέτες Root-K.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1. Η λίπανση μου είναι αρκετή ή χρειάζομαι και άλλα;
2. Στα φυτά μου παρατήρησα
"λευκές εναποθέσεις στα φύλλα"κάτι που σύμφωνα με το υπόμνημα οφείλεται στην έλειψη CO2. Επειδή έχω διαβάσει ότι η ανατάραξη της επιφάνειας κάνει καλό στην οξυγόνωση, αλλά έχω και αντλία οξυγόνου, μήπως πρέπει να σταματήσω την ανατάραξη της επιφάνειας;
3. Η δοσολογίες μου είναι καλές; Μήπως πρέπει να βάζω περισσότερο easycarbo; (ακολουθώ τη δοσολογία της συσκευασίας). Ως αφορά το flourish-excel και το sera florena βάζω τη μισή δοσολογία.
4. Θα έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν έβαλα λίπασμα στο υπόστρωμα ή με καλύπτουν οι ταμπλέτες;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσες απαντήσεις πάρω.
Υ.Γ. Τα υπομνήματα του φόρουμ μου έχουν λύσει πραγματικά πολλές απορίες. Μπράβο σε αυτούς που αφιερώνουν χρόνο για να βοηθήσουν.
Παρόλα αυτά η έλλειψη πείρας οδηγεί σε απορίες που καμιά φορά μπορεί να είναι αυτονόητες ή και να υπάρχουν ήδη απαντημένες.
Για αυτό και οι πολλές απορίες από μεριάς μου.
-------------------------