Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 07-03-10, 10:50
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Καλό θα είναι αν επιστρέφεται να τη γυρίσεις πίσω γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα ενοχλεί τη χελώνα και ακόμα πιο σίγουρα δε θα μπορείς να τη δουλεύεις όλες τις ώρες, παρά μόνο διακοπτόμενα. Αυτό που σου λέω αλλάζει μόνο στην περίπτωση που θα την έχεις σε απόσταση μεγαλύτερη των 20-30 πόντων όπου πλέον χάνεται μεγάλο ποσοστό της δύναμής της. Μεγαλύτερο ποσοστό UVB-UVA ακτινοβολίας από αυτό για το οποίο τα ερπετά είναι φτιαγμένα να δέχονται οδηγεί, εκτός άλλων που δεν ξέρω, σε πολύ σοβαρά και νομίζω ανίατα προβλήματα στα μάτια τους. Άμα δεις φωτογραφίες θα φρίξεις. Βέβαια όσο το σκέφτομαι η μεγαλύτερη βλακεία που σου είπε είναι να πάρεις τη δυνατή γιατί είναι μεγάλη η χελωνιέρα σου. Από τη στιγμή που διάλεξες αυτού του τύπου την λάμπα θα τη χρησιμοποιείς μόνο για να φωτίζεις το σημείο που λιάζονται και όχι όλη τη χελωνιέρα! Ο ορισμός για τις κοκκινομάγουλες είναι 5% UVB. Εγώ προσωπικά που τις έχω σε γυάλινο ενυδρείο έχω μία μακρουλή 75cm 4% της Sera με ανακλαστήρα, γιατί δε βρήκα καμία καλύτερη στην Πάτρα όταν έψαχνα (και στην Αθήνα αντιμετώπισα πρόβλημα) και είναι γύρω στους 20 πόντους από την πέτρα τους. Μπορώ να σου πω με κάθε βεβαιότητα (και είμαι απίστευτα χαρούμενος για αυτό!) ότι το μαλακό τους κέλυφος αποτελεί πια παρελθόν, αν και έχουν ακόμα δρόμο για να το πεις "πέτρα"!

Άμα θες απλά να φωτίζεις την υπόλοιπη χελωνιέρα βάλε μια ταινία led από ebay να σου έρθει τσάμπα και η αγορά και το ρεύμα!

Πρότασή μου, άμα έχουν στο μαγαζί λάμπες που είναι και UVB και για θερμότητα προτίμησέ τες και για δική σου ευκολία. Επίσης βρες ανακλαστήρα σαν αυτόν εδώ:http://www.zoomed.com/db/products/En...tzOjE6IjAiO30=
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01574 seconds with 10 queries