Καταρχάς καλωσήρθες!
Δεν ξέρω τι έχεις υπόψη σου όταν λες κοπαδόψαρα, πάντως αν το είδος που επιλέξετε θέλει μαλακό νερό (χαμηλούς βαθμούς KH και GH) θα χρειαστείτε μια αντίστροφη ώσμωση (το νερό του δικτύου είναι γενικά σκληρό) η οποία είναι ένα επιπλέον έξοδο (αν δεν παίζει θέμα με τα λεφτά, δεν θα χετε κανένα πρόβλημα).
Εγώ θα πρότεινα να δείτε αν σας αρέσουν τα γκάπυ, είναι μικρά, εύκολα, πανέμορφα και είναι δυνατόν να τα διατηρήσετε σε μεγάλο αριθμό!
Για φυτά δεν το συζητάω καν, τα αληθινά φυτά δίνουν μια ασύλληπτη ομορφιά στο ενυδρείο (το δικό μου σ αυτή τη φάση δεν έχει ψάρια, αλλά και μόνο με τα φυτά δείχνει υπέροχο!) και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολύ εύκολα είδη που δεν χρειάζονται πολλά πολλά, δεδομένου βέβαια οτι δεν θα τιγκάρει το ενυδρείο με αυτά!
Σε γενικές γραμμές διάβασε τα υπομνήματα των αρχάριων, το site του κυρίου Τσάμη (
www.tsamisaquarium.gr) και μετά ψάξε είδη ψαριών στο internet γενικά για να καταλήξεις-ετε στους φιλοξενούμενους του ενυδρείου!
Πολύ σημαντικό είναι το υπόμνημα που αφορά το στρώσιμο του ενυδρείου!!!
Ενδεχομένως κάποια από αυτά να τα γνωρίζεις ήδη και συγνώμη αν το παράκανα με τις λεπτομέρειες, αλλά θυμάμαι εμένα όταν πρωτοξεκίνησα (πριν 2 μήνες δηλαδή!) που όλα μου φαίνονταν βουνό! Ότι άλλο χρειαστείς ρώτα!