Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από elefterios
καλησπερα σ ολους!
μιας και νεος και αρχαριος θα θελα να "ποσταρω" και τις δικες μου αποριες εχοντας παντα διαβασει τους πολυ χρησιμους οδηγους σας.
Καταρχην ειμαι πλεον κατοχος ενος ενυδριου anubias 240lt με φιλτρο eheim 2224 και θερμοστατη 200w.
οι αποριες μου ειναι οι εξης:
1η.μετα το στρωσιμο του νερου τι ψαρια προτεινετε να βαλω?η γυναικα μου επιμενει για κοπαδακια.
2η.μεχρι να στρωσει το νερο, χρειαζεται ενδιαμεσα αλλαγη?
3η.λεμε να βαλουμε πλαστικα φυτα.Αυτα ποτε πρεπει να μπουν?
Σας ευχαριστω θερμα!
Ελευθεριος
|
Κατ' αρχάς δεν είναι το νερό που θα στρώσει, αλλά το στρώσημο θα επιτευχθεί πάνω στο βιολογικό υλικό (μακαρόνι, σφουγγάρι) μέσα στο φίλτρο σου. Εκεί μέσα θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες εστίες βακτηριδίων που θα διασπούν όλες τις επικίνδυνες προς τα ψάρια ενώσεις (αμμωνία και Νιτρώδη).
Πρέπει να διαβάσεις καλύτερα για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις κάποια πολύ σοβαρά πράγματα πριν τοποθετήσεις ψάρια. π.χ.
1. Γνωρίζεις την χημεία του νερού σου ΡΗ, ΚΗ GH ?
2. Γνωρίζεις και κατανοείς τον κύκλο του αζώτου?
3. Γνωρίζεις τι απαιτούν τα κοπαδόψαρα και με ποια ψάρια μπορούν να συνδιαστούν? Είσαι σίγουρος ότι έχεις τις κατάλληλες συνθήκες, χημεία νερού για να βάλεις τέτοια ψάρια?
Όλα αυτά είναι που συνθέτουν το παζλ του ενυδρειόφιλου. Μπορεί να φαίνονται κάπως πολλά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλά και εύκολα άμα εννοηθούν. Μια απλή διαδικασία που πολύ σύντομα θα χαίρεσαι και θα απολαμβάνεις τον μίνι βιότοπο μέσα στο σπίτι σου.
Προσωπικά θα σου έλεγα να ξεχάσεις τα πλαστικά φυτά. Υπάρχουν εύκολα αληθινά φυτά που θα κάνουν το περιβάλλον πολύ πιο φιλικό προς τα ψάρια, βοηθούν το κύκλωμα και δείχνουν γενικότερα πολύ καλύτερα.
Μπορείς να ρωτήσεις ότι σε δυσκολεύει ή δεν έχεις καταλάβει. Από εμένα, καλώς όρισες στην ενυδρειοπαρέα.
Μπορείς να επισκευτείς την κατηγορία
αυτή ώστε να έχεις καλή εικόνα.