Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis
"Στο ιντερνετ αναφερονται αρκετες γενικοτητες με ευρη τιμων…π.χ. το ψαρι «χ» ζει σε ph από 6 εως 8…τα 2 ακρα όμως αυτά αντιπροσωπευουν πολύ διαφορετικο νερο…
Παρα το γενγονος ότι το ψαρι θα επιβιωσει και στις 2 αυτές τιμες….θα εκτιμησει ιδιαιτερα αν του δωσουμε την τιμη εκεινη που πλησιαζει την τιμη του pH του τοπου καταγωγης του. Το ιδιο ισχυει και για τις υπολοιπες παραμετρους νερου..
Πλεον υπαρχουν πληροφοριες για τους βιοτοπους..."
απο εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318
|
Πάνο με όλο το σεβασμό των γνώσεων που σίγουρα έχεις,πάντα τα ψάρια θα εκτιμούν διαφορετικές συνθήκες απο αυτα που τους δίνουμε στα ενυδρία, αλλά
μην είμαστε υπερβολικοί όμως.
Πόσοι βάζουν ενα ζευγάρη oscar σε 400λίτρα (1.50 μήκος)και νομίζουν οτι κάνει ζωάρα?? ενώ σε 180λίτρα με (1.20 μήκος) θα είναι στριμωγμένο!μην τρελαθούμε
πόσοι έμειροι χομπίστες μπορούν να ξέρουν ακριβώς τις συνθήκες του κάθε ψαριού αφού καθε βιβλίο λεει διαφορετικές συνθήκες και κάθε site τα δικά του?
Πόσοι 'γνώστες' έχουν την δυνατότητα να δίνουν στα ψάρια τους
τα λίτρα που χρειάζεται το κάθε ψάρι??
κανείς πιστεύω,οπότε ο καθένας μας κάνει ότι μπορεί για να έχουν τα ψάρια του το καλύτερο δυνατό,πάει και τελείωσε.Οπότε υπερβολές του τύπου,"μα καλα έχεις τα χρυσόψαρα σε 80 λιτρα?? αυτα θέλουν 200+ " με τρελαίνουν
ένα χρυσόψαρο(που ζει θεωρητικά σε 6.5-8ph) πότε θα ζει καλύτερα σε 40λίτρα και 8ph αλλά με συχνές αλλαγές νερου,ποικιλία τροφών κτλ ή σε ενυδρείο 400 λίτρων με αλλαγή 1 φορά το εξάμηνο και εγκατελειμένο ενυδρείο? δεν είναι το παν το stadar, πεσμου λιτρα-μηκος-ph να σου πω , παίζει ρόλο
και πόσο θα ασχολείσαι
και τι γνώσεις έχεις.
τα corydoras ζουν σε 6-8 ph, θέλουν άμμο και πολλές κρυψώνες,δεν θέλουν αλάτι στο νερό,και πάνε απο 3-4 και πάνω
εμένα δλδ που τα έχω όλα αυτά,ακόμα και το ph μου είναι εστω και οριακά μέσα στα όριο είναι τοσο τρελό ώστε να υπάρχει ειρωνία απο άλους "έμπειρους" και καλά????
Τέλος πάει στο διάολο να είχε κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα ψάρια και να πει, φίλε εγώ που τα είχα τόσο καιρό θέλουν τις τάδε απαιτήσεις και δεν κάνουν στο ενυδρείο σου.να το δεχτώ και να του πω ευχαριστώ.
αλλα όταν ο άλλος με το που ακούσει ένα ψάρι κάθεται και το γράφει στο google για να δει τις απαιτήσεις του μόνο και μόνο για να κριτικάρει κάποιον αρχάριο οτι και καλά θέλεις περισσότερα λίτρα ή διαφορετικές απαιτήσεις,τότε είναι κατι διαφορετικό....
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος
|
αν θες απο περιέργεια και μόνο πεσμου τι ψάρια έχεις εσυ στο ενυδρείο σου,αφού είσαι τόσο υπεράνω που ούτε 1 πρόταση δεν δέχεσαι να γράψεις στον και καλά αρχάριο,αφού τα δικά σου ψάρια σίγουρα ζουν σε συνθήκες όπως στην λίμνη tanganyika ή Malawi οπότε δεν χρειάζεται να γράφεις και πολλά,εσυ πλεον είσαι στο στάδιο "πετάω 1 εικονίτσα με ειρωνία και όποιος έμπειρος το έπιασε καλώς ώστε να κάνουμε και χαβαλέ, αλλιώς αστον να ρωτάει.."