Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #104  
Παλιά 12-02-10, 20:13
pavlos2003 Ο χρήστης pavlos2003 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-06-2009
Περιοχή: Elliniko-Attikis
Μηνύματα: 337
Προεπιλογή

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση σε άτομα που γνωρίζουν.
Αφορά το απιονισμένο νερό. Απο όσα διαβάζω εδώ και πολύ καιρο , γενικά κρατάω 2 βασικά σημεία. Α) οτι δεν είναι νερό στο οποίο μπορεί να ζήσει οργανισμός. Β) γίνεται όμως με την προσθήκη κάποιων στοιχείων που βρίσκονται ΚΑΙ στις τροφές.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Το ενυδρείο μου έχει γεμίσει με νερό βρύσης και έκτοτε(εδώ και τρείς μήνες) οι αλλαγές γίνονται ΜΟΝΟ με απιονισμένο σε μια προσπάθεια να πετύχω συγκεκριμένες παραμέτρους. ΔΕΝ χρησιμοποιώ ΚΑΝΕΝΑ συμπλήρωμα για το νερό γιατί έχω σχηματίσει την εντύπωση απο οτι έχω καταλάβει οτι οι τροφές που ρίχνω πρωί- βράδυ , το γενικό λίπασμα και τα συμπληρωματικά λιπάσματα και nitrogen όπως και η χρήση τύρφης στο φίλτρο, αναπληρώνουν επαρκώς αυτά που λείπουν...
Με ανησυχισε όμως το εξής " ΤΥΧΑΙΟ" γεγονός. Πήρα 3 μηλοσαλίγκαρα με σκοπό να τα κρατήσω κάποιο διάστημα και μετά θα τα χάριζα άν δεν πρόκοβαν λόγω έλλειψης σκληρότητας στο νερού. Και τα 3 λοιπόν ψόφησαν εντός 15-20 ημερών περίπου 1-2 24άωρα μετά απο τις αλλαγές νερού (30% και σωστή θερμοκρασία), σε συνθήκες χωρις ΝΟ2 και ΝΗ4, με ΝΟ3 =15, Gh=6, Kh=5, Ph= 6,8 ( πρίν την αλλαγή νερού).
Μήπως αυτό είναι προμύνημα για το νερό και πρέπει να προσθέσω κάτι συγκεκριμένο πρίν έχουμε...και άλλα???????????
Υ.γ. μία δόση εξέλ με την αλλαγή νερού και μία στα μέσα της εβδομάδας.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01633 seconds with 10 queries