Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-02-10, 12:38
Μανος Θες Ο χρήστης Μανος Θες δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Apple snails έχω διαβάσει ότι κάποιοι τα βρήκαν από το σαλόνι στο μπαλκόνι οπότε δε βάζω με τίποτα(άσε που γεννάνε και απεξω). Κάτι βρήκα αλλά νομίζω στην αγορά της Θεσσαλονίκης είμαι πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολος..Ανήκει στην οικογένεια Viviparidae και το κείμενο που τα περιγράφει λέει τα εξής(το βρήκα στην ενυδροφιλία,το λινκ είναι http://www.enydriofilia.net/forum/vi...p?f=46&p=26191):

Ένα άλλο σαλιγκάρι γλυκού νερού που όμως σπάνια θα συναντήσουμε σε τροπικά ενυδρεία λόγω του ότι δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ανήκει στην οικογένεια Viviparidae. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν τρώνε φυτά, έχουν παγκόσμια διανομή, και είναι πραγματικά μυστηριώδη σαλιγκάρια. Δεν έχουν πνεύμονα και είναι ζωοτόκα - δηλαδή γεννούν πλήρως διαμορφωμένα νέα σαλιγκάρια και όχι αυγά. Εχουν σφαιροειδές κέλυφος, συχνά με σπειροειδές σχέδιο γραμμών, με μέγεθος μέχρι 5 cm. Το άνοιγμα του κελύφους κλείνει με ένα ομόκεντρο καπάκι. Είναι αρκετά μεγάλα και μπορεί να τα μπερδέψουμε με Ampullaria, αλλά η σπείρα του Viviparus είναι φαρδύτερη και το κέλυφος είναι ευρύτερο και ψηλότερο. Αυτό το σαλιγκάρι δεν είναι ερμαφρόδιτο, έτσι για την αναπαραγωγή του είναι απαραίτητο και αρσενικό και θηλυκό άτομο. Το φύλο μπορεί να διακριθεί δεδομένου ότι το αρσενικό έχει κοντύτερες και κυρτές κεραίες σε σύγκριση με το θηλυκό. Τα αυγά τους εκκολάπτονται μέσα στο κοχύλι των θηλυκών και μοιάζουν με μικροσκοπικά μαργαριτάρια. Ένα μέλος αυτής της οικογένειας που βρίσκεται συνήθως στα ενυδρεία είναι το Viviparus malleatus, επίσης γνωστό ως Κινέζικο σαλιγκάρι Μυστηρίου. Μπορεί να ποικίλει σημαντικά στο χρώμα και το σχέδιο, αλλά είναι συνήθως καφετί ή γκρίζο. Προέρχεται από τις λίμνες με αργά ρεύματα, κάποια βλάστηση, και λασπώδες υπόστρωμα. Συνήθως γεννάει μικρό αριθμό σαλιγκαριών δύο φορές το χρόνο - κατά συνέπεια ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι μικρότερος από τα ωοτόκα σαλιγκάρια. Τρώει άλγη και γενικά δεν τρώει εύρωστα φυτά, πράγμα που το κάνει μια πολύ καλή επιλογή για τις μικρές λίμνες, όπου μπορεί να βοηθήσει άμεσα στον έλεγχο των άλγεων. Είναι παμφάγο και μπορεί να φάει άλγη, λαχανικά, κατεψυγμένες ή ζωντανές τροφές, όπως και νιφάδες.

Και μου ακουγεται ιδανικό ρε γμτ....Άμα τα βρει κάποιος σε κάποιο petr shop Θεσσαλονίκης ενημερώστε..
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01482 seconds with 10 queries