Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-02-10, 18:47
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από drbig Εμφάνιση μηνυμάτων

Σαν τελευταίο προβληματισμό θα ήθελα χωρίς να θίξω κανέναν να θέσω το εξής ερώτημα μαζί με την δικιά μου απάντηση.: Ποιος είναι πιο ζωόφιλος? Αυτός που κρατάει ενα ζευγαρι σκαλάρια στα 150λτ, η αυτός που τα κρατάει στα 250? (όλες οι παράμετροι είναι σταθεροι και ίδιοι, για να μην ρωτησετε είναι οξινο μαλακο? ποσο είναι το ύψος του ενυδρειου κτλ...) Η δικιά μου απάντηση είναι κανένας. Τα σκαλάρια πρέπει να ζούνε στη φύση, και όχι σε γυάλες (τα 200-300lt κτλ είναι γυάλες σε σχέση με τους βιοτόπους τους). Εμείς είμαστε χομπιστες, κάνουμε το χόμπυ μας, και δεν σώζουμε τα είδη (πειτε μου για τα endlers τώρα) όσο καλά και αν τα έχουμε, δεν φτιάχτηκαν για να τα έχουμε σπιτια μας. Απλά εμεις , μερικοι , με λίγο παραπάνω πληροφόρηση απο τους πολλούς που δεν ξέρουν, συνεχίζουμε το χόμπυ μας, προσπαθώντας να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες απο τους άλλους, ΠΑΝΤΑ συγκριτικά με τους άλλους, καθώς όποια εξωμοίωση με τη φύση είναι στην καλύτερη άτοπη!
+1 συμφωνούμε Χάρη, το χόμπυ μας, όπως και κάθε άλλο που κρατάει αιχμάλωτα ζώα χωρίς την θέλησή τους είναι εγωιστικό
και δεν το κάνουμε για να τα σώσουμε, αλλά επειδή μας αρέσει να τα βλέπουμε ζωντανά στο σαλόνι μας κι επειδή μπορούμε.
Η προσπάθεια τουλάχιστον να τους εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό ελαφρυντικό.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημά σου (αν και η δυσκολία που επισήμανε ο Τόλης είναι υπαρκτή) κι όταν με το καλό
το τελειώσεις, μην ξεχάσεις να αναφέρεις στην βιβλιογραφία τον ΠΣΦΕ και το GAB.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01354 seconds with 10 queries