Το χομπι του ενυδρειου - οπως τουλαχιστον το αντιλαμβανομαστε εμεις - ειναι γνωσεις, γνωσεις, γνωσεις. Και αυτες προσπαθουμε να διοχετευσουμε. Ειναι τεραστια, αλλά τεραστια, η διαφορά ενος ειδους που ζει "συμβατικα" σε ενα "ψιλοκαταλληλο" ενυδρειο με "ψιλοσυμβατους" συγκατοικους, απο το αν ζει στις ιδανικες παραμετρους νερου, με καταλληλη διατροφη, καταλληλους συγκατοικους και συμφωνα με τις αναγκες του.
Εμεις αυτο προσπαθουμε να διαδωσουμε, και οχι αν ειναι συμβατο ενα γκαπυ με ενα τιγρακι σε 60 λιτρα ενυδρειο. Οσο "ψαγμενη" κι αν ειναι μια τετοια βαση δεδομενων, αυτο θα σου βγαλει, και γιαυτο μεχρι σημερα καμμια δεν εχει πετυχει.
Και να το πω κι αλλιως. Μιλαμε για ζωες, κι οπως για ενα σκυλο η μια γατα, θα ενημερωνομασταν οσο πιο πολυ γινεται πριν την αποκτηση τους, ετσι πρεπει να γινεται και με τα ψαρια και το οικοσυστημα που θα τα βαλουμε να ζουν.
|