Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #26  
Παλιά 09-01-03, 06:28
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Νομιζω εχω δει αυτα τα ενυδρειακια της Sicce με το φιλτρο στο πανω μερος - ενα μινι wet-dry κατα καποιο τροπο. Μια χαρα ειναι.

Προς τι η εκπληξη για τα καφε-κοκκινα ξυλα? Τα περισσοτερα αληθινα ξυλα ειναι καφε-κοκκινα. (Βλεπε σχολια του giorgos για την προετοιμασια τους)

Τα φυσικα υλικα απο τη θαλασσα καλο ειναι να αποφευγονται - ειδικα οταν ξεκιναμε. (Πετρες - αμμος ειναι κατα πασα πιθανοτητα ασβεστολιθικα).

Η λαβα ως υποστρωμα δεν γινεται συμπαγης. Ο λογος που την αποφευγουμε ειναι και γιατι συνηθως ερχεται σε χοντρη διαμετρο (κακο για τα φυτα), και γιατι οι ακρες της ειναι κοφτερες (βλαβες σε γατοψαρα), και γιατι λεγεται οτι σιγα σιγα βγαζουν και μια σκονη που μπορει να ερεισει τα βραγχια των ψαριων (το τελευταιο πιο πολυ αν την χρησιμοποιουμε σαν υλικο βιολογικου φιλτρου, παρα ως υποστρωμα).

Οι μονομαχοι (Betta splendens) δεν ειναι λιγοτερο κοινοβιακα ψαρια απο αλλα ειδη. Το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι αργοκινητοι και με "δελεαστικα" μακρυα πτερυγια και ουρά, αν συγκατοικουν με γρηγορα ειδη, δαγκωνονται συχνα.

Αν το χαλικι δεν εχει κοφτερες ακρες, δεν υπαρχει (εως ενος σημειου) προβλημα με τα corydoras - αν και το καλυτερο θα ηταν αμμος. Το οτι κινουνται στον πυθμενα δεν παιζει ρολο στο φορτιο των ψαριων - a fish is a fish..

Για ευκολοτατα φυτα χωρις απαιτησεις δες εδω: http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=397 ..αν δεν βρεις εχουμε ολοι μας να σου δωσουμε.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01490 seconds with 10 queries