Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 06-01-03, 19:15
pavloukos Ο χρήστης pavloukos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 27-12-2002
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ
Μηνύματα: 354
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην pavloukos
Προεπιλογή

Λοιπόν, σήμερα έκανα μια βόλτα στο κέντρο (Ηράκλειο) να βρω μαγαζιά για επίσκεψη αύριο και για καλή μου τύχη βρήκα ένα μεγάλο και ανοιχτό μάλιστα!
Αγόρασα 20 περίπου κιλά ψιλό χαλαζιακό χαλίκι 2-3 χιλ. και το έχω στρώσει ήδη στο ενυδρείο, 4-5εκ. υπολογίζω ... το τι βρωμιά έβγαλα δεν μπορείτε να φανταστείτε ... έπλενα ένα ένα κιλό με χλιαρό νερό και μου πείρε για όλο το χαλίκι 3 ώρες!!! τα χέρια μου μούλιασαν ... λατερίτη ούτε κατά διάνοια ... ο τύπος δεν φέρνει ... και αποφάσισα να μην βάλω τελικά αφού δεν είναι δα και άκρως απαραίτητο, τουλάχιστον για τα φυτά που θα βάλω τα οποία δεν θα ριζωθούν στο χαλίκι.
Το αγόρασα 12 (4000 χιλιάρικα) ευρώ τα 10 κιλά ... με έπιασε κορόιδο μήπως;
Μήπως θα πρέπει να ανεβάσω το χαλίκι στα 6-7 εκ? μου φαίνεται λίγο ρε γαμότι.
Βρήκα κάτι πέτρες και πλαστικά driftwoods στο μαγαζί αλλά δεν τα αγόρασα γιατί θέλω να κάνω μια γύρα πρώτα σε όλα τα μαγαζιά της πόλης. Έχουν κάτι tags πάνω και βρίσκονται σε ένα stand με το logo της εταιρίας αλλά μου διαφεύγει το όνομα. Έτσι που τις είδα τις φοβήθηκα λίγο ... οι περισσότερες είχαν κοκκινωπό χρώμα σαν λάβα και ακαθόριστο σχήμα. Ξέρετε μήπως καμμιά εταιρία που φέρνει πέτρες ειδικές για ενυδρεία για να κοιτάξω; Επίσης είχε και κάτι ξύλα πολύ όμορφα αλλά χωρίς ετικέτες και τα σχετικά ... κολύομαι!
Επίσης αγόρασα τεστ της tetra για pH, kH/gH και NO2. Για NO3 του είχε τελειώσει οπότε από την άλλη εβδομάδα που θα φέρει ... εξάλλου για την ώρα δεν το χρειάζομαι, μέχρι να μου μηδενιστεί η αμμωνία σωστά; Σωστά. Σε sera δεν βρήκα τίποτα δυστυχώς. Φαίνεται ότι η Tetra τουλάχιστον στα μαγαζιά που έχω επισκεφτεί εγώ είναι η επικρατέστερη.
Πάντως παιδιά, αυτό το μαγαζί μου το παρουσίασαν ως τα καλύτερα του Ηρακλείου και εγώ περίμενα καμμιά μαγαζάρα και φυσικά για νιοστή φορά έπεσα από τα σύννεφα. Ναι μεν έχει ποικιλία τόσο στα είδη και ψάρια αλλά απρόσεχτος ο τύπος ... τα φυτά που είχε ήταν όλα σε ένα ενυδρείο και τα μισά κιτρινισμένα με φαγωμένα φυλλαράκια
Τα oscar του κοντεύουν να γίνουν see-through !!!
Μου έκανε εντύπωση πάντως που βρήκα δράκους οι οποίοι μάλιστα ήταν μόνοι τους σε ένα ενυδρείο και ήταν πολύ παιχνιδιάρηδες ...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02072 seconds with 10 queries