Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-01-10, 13:25
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από solonic Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα και από εμένα, ξέρω οτι όπως και άλλοι, έτσι και εγώ, έχω τις χαζές αρχάριες απορίες μου σχετικά με το αντικείμενο, οπότε ζητάω την κατανόηση σας!!!!!
χτίζω σπίτι αυτή τη στιγμή και θέλω να βάλω σε έναν τοίχο που θα χωρίζει δύο δωμάτια ένα ενυδρείο. Όπως το σκέφτομαι εγώ θα είναι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα το μήκος και περίπου 1+ το ύψος, το πλάτος δεν με απασχολεί από πλευράς χώρου, φαντάζομαι κάπου στους 50-70 πόντους (χωρίς να το ξέρω όμως με σιγουριά αυτό, αλλά δεν είναι πρόβλημα όπως και να έχει).
Τι θέλω να ρωτήσω (μιας και δεν έχω εμπειρία από ενυδρεία, αλλά χάρη στα ενημερωτικά πόστ στο φόρουμ, απέκτησα μια μικρή εικόνα της κατάστασης,,,!!!!):
1) Χρειάζεται επί καθημερινής βάσεως αλλαγή του νερού;σε 1400 λιτρα οχι
2) Χρειάζεται περιποίηση σε καθημερινή βάση το σύστημα του ενυδρείου και εαν ναι, ποια είναι αυτή; Για παράδειγμα, το καθάρισμα του εσωτερικού τμήματος του τζαμιού γίνεται από ψαράκια, όπως έχω ακούσει, ή θέλει και χειροκίνητη εργασία; Και κάθε πόσο για παράδειγμα, δεδομένου οτι σκοπεύω να κάνω ένα μεγάλο ενυδρείο.σε τοσα λιτρα μια φορα το μηνα και αν
3) Οι αυτόματες ταϊστρες μέχρι πόσες μέρες μπορούν να τροφοδοτούν με φαγητό τα ψάρια;μεχρι ενα μηνα μπορει και παραπανω αναλογα και τα ψαρια βεβαια
4) Θέλω να λείψω αρκετές ημέρες πχ το καλοκαίρι από το σπίτι. Εαν υποθετικά λύνεται το θέμα του φαγητού με τις αυτόματες ταίστρες που ρώτησα προηγουμένως, υπάρχουν άλλα θέματα πχ θερμοκρασία (απλά το αναφέρω ενδεικτικά) που με καθηλώνουν στο σπίτι ή φεύγω χωρίς να έχω έγνοια πίσω μου;βαζεις εναν eliwel και ξενιαζεις συνδες ανεμιστηρες θερμοστατες και τα κανει μονο του
5) Η βάση πρέπει να γίνει από τσιμέντο, μιας και που τώρα το σπίτι βρίσκεται στα μπετά οπότε θα ήταν χρήσιμο να γίνει τώρα η οποιαδήποτε εργασία για την βάση ή είμαι καλυμένος με σιδερένια βάση;καλυτερα σηδερενια βαση για να βαλεις ενα μεγαλο σαμπ απο κατω και γλιτονεις πολλα λεφτα απο θεμα φιλτρων εκτος και το φτιαξεις αναλογα με μπετο και να χωραει ενα σαμπ καμια 300 λιτρα απο κατω
6) και ίσως αρκετά σημαντικό, περίπου για τι τιμή μπορεί να μιλάμε, για το ενυδρείο που σκέφτομαι όσον αφορά το μέγεθος; κανα 3000 μπορει και παραπανω αναλογα παλι τη θες μπορει να βρεισ πχ το elite το 2 μετρο με 700 ευρο αλλα δεν ειναι ενα μετρο υψος
Οι αντλίες κτλ θέλουν συχνά αλλαγή, διότι είδα τιμές μέχρι και 200 ευρώ σε κάποιες ιστοσελίδες. το κόστος συντήρησης δηλαδή ποιό μπορεί να είναι;αμα βαλεις σαμπ θα βαλεις μια αντλια καλη και θα την εχεις χρονια θα δωσεις και καμια 300 ευρο σε βιολογικα υλικα και σφουγκαρια μετα απλα θα τα πλενεις που και που

Το ξέω οτι έκανα πάρα πολλές ερωτήσεις. Δεν είδα κάτι συγκεκριμένα σε αρκετά πόστ που διάβασα, τα οποία θα συνεχίσω μέχρι να τα τελειώσω όλα. Κάνετε πολύ καλή δουλειά και αποκτήσατε έναν ακόμη φίλο..
καλως ηρθες
νομιζω να σε καλυψα

Page generated in 0,01641 seconds with 10 queries