Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-01-10, 00:54
Το avatar του χρήστη almost
almost Ο χρήστης almost δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ελλάδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι γεγονός ότι πάντα ανοίγει την ηλεκτροβάνα στο pH 7,3 με set point 7.Δε νομίζω στον δικό μου controller να ρυθμίζεται η απόκλιση.

Για το πέσιμο του pH αρκετά κάτω από την επιθυμητή τιμή μπορεί να έχει μερίδιο ευθύνης και ο διαχυτήρας.Η ηλεκτροβάνα κλείνει γύρω στο 6.97 νομίζω.Αλλά έχω δει ότι ο διαχυτήρας της ferplast έχει μέσα του ένα μεγάλο κενό από αέρα -που μάλλον δεν είναι ατμοσφαιρικός αλλά co2- σχεδόν πάντα!Δεν ξέρω αν αυτός ο διαχυτήρας παρουσιάζει αυτό το κενό σε όσους τον χρησιμοποούν.

O εν λόγω διαχυτήρας της Feplast είναι αυτός. http://www.kubazoo.com/en/freshwater...ixer-1068.html
Έτσι είναι.
Αν δεν θες να ανεβαίνει στο 7.3 ρύθμισέ το στο 6.7 και στο 7.0 θα ανοίγει.
Το 0.03 (7.00 - 6.97) θα μπορούσε να είναι και 0 αλλά δεν είναι μεγάλο, θα το χαρακτήριζα άκρως ικανοποιητικό και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξει.
Τον διαχυτήρα δεν τον ξέρω, αλλά αν κλείνει η βάνα στο 6.97 και το pH σου πέφτει και άλλο μετά, τότε πέφτει από αυτό που έχει κρατήσει ο διαχυτήρας. Αν πέφτει άλλο ένα 0.03 είσαι καλά (δηλαδή η βάνα κλείνει στο 6.97 και ελάχιστο pH 6.94 λόγο διαχυτήρα).

Worlds most Gadget Aquarium..almost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01272 seconds with 10 queries