Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostasblue
Παιδιά όσο αφορά τον συνδυασμό neon με gyppies:
Aπό οτι διάβασα στην σελιδα του Τσάμη http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/neon.htm
τα neon θέλουν pΗ που πρέπει να είναι σε ουδέτερο επίπεδο, 6 - 7,2 και η
σκληρότητα του νερού μέχρι 15 odGH. & τα guppies ΡΗ 5,5 μέχρι 8,5 και σκληρότητα μεταξύ 5 και 25 °dGH. Επίσης και τα δύο είδη minimun ενυδρείο πλάτους 40cm.
Aπό οτι είδα οι μετρήσεις μου καλύπτουν και τα δύο ειδη ψαριών..
Έτσι ενω είχα βάλει πρώτα τα gyppies στην συνέχεια έβαλα και τα νεον πιστεύοντας οτι δεν θα έχω πρόβλημα...
τελικά τι ισχύει, όντως πρέπει να βγαλώ τα νεον;
Θα έχουν πρόβλημα;
Κάθε βοήθεια δεκτή... ευχαριστώ.
|
Πάνω σε αυτό θα ήθελα να κάνω και εγώ μία ερώτηση.
Είναι καθαρά ερώτηση για να μάθω και όχι για να φέρω αντιρρήσεις.
Έχω διαβάσει πολλές φορές συστάσεις σε αρκετούς αρχάριους να διαβάζουν το γη και ύδωρ,
όπως και παραπομπές σε αυτό από παλιούς και έμπειρους χομπίστες. Οπότε το θεωρώ έγκυρο και αξιόπιστο.
Βάση των απαιτήσεων που αναφέρονται εκεί αυτά τα 2 μπορούν να έχουν κοινές παραμέτρους
νερού. Ποιος ακριβός είναι ο λόγος που λέμε ότι δεν μπορούν να μπουν μαζί?Το ότι παίρνουμε μια απόλυτη τιμή ph 6,5 στα νέον, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό αφού ακόμα και στο ίδιο ποτάμι αν κάνεις μετρήσεις με μερικά χιλιόμετρα διαφορά είναι πιθανό να πάρεις διαφορετικές τιμές, ανάλογα, με το υπόστρωμα του εδάφους που υπάρχει στην κάθε περιοχή. Ειδικά σε σημεία που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.
Τέλος τα ψάρια που αγοράζουμε στην Ελλάδα, ειδικά, δεν
είναι ποτέ πιασμένα από τη φύση αλλά από αναπαραγωγές που ένας θεός ξέρει σε τι νερό αναπαράχθηκαν.
Το πλήρες ερώτημα λοιπόν είναι :
Αφού μιλάμε για κοινωνικό ενυδρείο και όχι βιοτοπικό, ποιος είναι ο λόγος που παίρνουμε την απόλυτη τιμή του ph που έχει στο φυσικό του περιβάλλον και λέμε ότι δεν μπαίνουν μαζί?
Υ.Γ. Δεν μιλάω για ψάρια που ζουν εντελός διαφορετικές συνθήκες, άλλα για αυτά που μπορούν να έχουν κοινές παραμέτρους.
Ευχαριστώ
Γιάννης.