Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 22-01-10, 15:53
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

ειναι αληθεια πως ο ορος υβριδια αναφερεται σε απογονους διαφορετικων ειδων που δε μπορουν να αναπαραχθουν.
αλλα εκτος απο τα ειδη υπαρχουν και τα υποειδη..και οι ποικιλιες...τα πραγματα ειναι λιγο συνθετα...
αλλα νομιζω πως δε χρειαζεται να τρελλενομαστε τοσο πολυ για τις ονομασιες...
οταν λεμε μη δημιουργειτε "υβριδια" απο εντλερς και γκαπυ..δε με αφορα τοσο το αν η λεξη "υβριδιο" ταιριαζει αλλα το εκλαμβανω ως εξης:
στη φυση...λογω απομονωσης προφανως προεκυψε το ειδος ή αν θελεις η ποικιλια "endlers" μετα απο χρονια εξελικτικης διαδικασιας.
ειναι κριμα να χαθει η καθαρη μορφη της "ποικιλιας" αυτης διασταυρωνοντας τα με απλα γκαπυ εφοσον και τα 2 "ειδη" ειναι διαθεσιμα...
δενεχω σκοπο να ψαξω παραπανω αν το εντλερ ειναι τελικα αλλο ειδος η απλα μια ποικιλια γκαπυ...αλλα εφοσον δημιουργηθηκε στη φυση η συγκεκριμενη ¨κατηγορια¨ νομιζω ειναι σωστο να την κρατησουμε καθαρη οπως στη φυση....
αυτο που θα με ενδιεφερε ειναι αν στη φυση τα γκαπυ και τα εντλερς συνυπαρχουν ή εχουν απομονωθει σε συγκεκριμενες περιοχες χωριστα και εχουν αποκτησει ετσι τα ιδιαιτερα χαρακτηρηστικα τους.
αλλο παραδειγμα ειναι και οι κιχλιδες των μεγαλων λιμνων. επειδη ζουν σε διαφορετικες περιοχες της λιμνης δε συναντωνται και η εξελιξη προκαλεσε ποικιλιες με μικρες διαφορες. αν ζευγαρωσουν γεννουν γονιμους απογονους...αλλα στη φυση δε συμβαινει αυτο (οχι ομως οτι δε μπορει στο μελλον να συμβει για τους χ ή ψ λογους). και σε αυτη την περιπτωση θα ηθελα στα ενυδρεια μου να εχω τις "καθαρες" μορφες.
σκεφτειτε πως ολα αυτα τα ειδη προηλθαν απο ενα ειδος μονο που καποτε απομονωθηκε στη λιμνη.
για μενα ειναι απλα σεβασμος στην εξελικτικη διαδικασια της φυσης και φυσικα αντιγραφη της φυσης...οπου αν τα 2 ειδη δε συνυπαρχουν και εξελιχθηκαν διαφορετικα...γιατι να τα βαλω μαζι στο ενυδρειο και να ανατρεψω ολη αυτη την εκπληκτικη διαδικασια που προηγηθηκε?
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01460 seconds with 10 queries