Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-01-10, 17:46
Το avatar του χρήστη Maverick
Maverick Ο χρήστης Maverick δεν είναι συνδεδεμένος
Shaman

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι επιλεκτικες αναπαραγωγες ειναι αναπαραγωγες (οπως θεωρω εγω αποδεκτες) απο το ιδιο ειδος ψαριου οπου διαλεγουν καποιες χρωματικες ποκιλιες και τα ζευγαρωνουν ετσι ωστε να κατορθωσουν καποια νεα χρωματικη ποικιλια ... ισως με πιο πολλα και φανταχτερα χρωματα.. Στην ουσια δεν αλλαζουν τη γενετικη δομη των οργανισμων αλλα πιο πολυ εκμεταλλευονται το γονιδιο που ειναι υπευθυνο για το χρωμα που θα αποκτησει το ψαρι!
Είναι όντως αναπαραγωγές μεταξύ ατόμων του ίδιου είδους (γιαυτό και δεν τις συγκαταλέγουμε με άλλες τεχνικές που οδηγούν σε βαμμένα ψάρια και άλλα τερατουργήματα κλπ), όμως αποσκοπούν στην αλλαγή του γενετικού υλικού προς την κατεύθυνση που θέλουμε (χρώμα, πτερύγια κλπ). Δηλαδή η αλλαγή επιτυγχάνεται με το να καταλήξουμε σε άτομα με συγκεμριμένα σετ γονιδίων για να προκύψουν τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Μην ξεχνάς ότι κι εγώ με σένα έχουμε διαφορες στο γενετικό μας υλικό (και με έναν κινέζο ακόμα μεγαλύτερες) και ας είματε το ίδιο είδος.

Παράθεση:
Οσο και εγκυρα να ειναι sites οταν βλεπω τεραστιο ευρος τιμων ph το βλεπω με πολυ σκεψη ... και παντα καταληγω στη χαμηλοτερη .. Ειδηκα αν προκειτε για ψαρια που προερχονται απο αναλογες συνθηκες-παραμετρους!
Όπως στου έγραψα παραπάνω το site στο οποίο αναφέρομαι (δεν είναι μόνο για ψάρια ενυδρείου) αναφέρει τις συνθήκες στις οποίες έχει βρεθεί το ψάρι στη φύση (αναφέρει pH 6-8 σκληρότητα 5-19 dGh). Και τις τιμές αυτές να μην εμπιστεύεσαι, είναι λογικό όλα τα ενδιαιτήματα αυτά στα οποία ζει το ψάρι σε τόσες χώρες (αυτά δεν υπάρχουν μόνο στο συγκεκριμένο site αλλά μπορεί κανείς να τα βρει παντού) να παρουσιάζουν ανάλογο εύρος συνθηκών.
Γιαυτό σε προηγούμενο ποστ σου είχα πει ότι δεν είναι σαν τα ψάρια της λίμνης Malawi που ζουν μόνο σε αυτή την περιοχή με τις συγκεκριμένες συνθήκες της (που και σε αυτή με τα διάφορα μικροπεριβάλλοντα υπαρχουν διαφορές). Καταλαβαίνω το γιατί εσύ επιλέγεις τα χαμηλότερα όρια, αλλά θεωρώ υπερβολικό το ότι οι μονομάχοι βασανίζονται στις άλλες τιμές που αναφέρω.

Παράθεση:
Ειναι πολυ χρησιμα ολα αυτα -ειδηκα αν καταληξουμε καπου- .. μετεφερε τα σε ενα νεο θεμα να το συζητησουμε (δεν μπορω εγω ) ... και να μη χαλαμε το πολυ ομορφο υπομνημα!!!
Αυτό είχα στο μυαλό μου κι εγώ Επίσης θα ήταν καλό να ακουστούν και άλλες γνώμες πάνω στο θέμα...

Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB - Προωθήστε το!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01603 seconds with 10 queries