Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 13-01-10, 21:26
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Γεια σου Γιαννη !
Αυτο που χρειαζεσαι κατα την γνωμη μου ειναι ενα σταθερο και σωστο συστημα λιπανσης. Τα λιτρα σου και ο φωτισμος σου δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα σε φυτεμενο.
Μερικα απο τα λιπασματα που ριχνεις εγω με λιγοτερα λιτρα απο σενα, τα ριχνω σε 1 μερα.
Και με τον αρκετο ογκο φυτων που εχεις συντομα εμφανιζονται ελλειψεις που ακομα και αν ειναι προσωρινες, σταματουν την αναπτυξη των φυτων και ευνοουν τις αλγες.
Το φιλτρο σου μπορει να ειναι αρκετο για την φιλτρανση αλλα οχι για την κυκλοφορια. Σε high tech φυτεμενα ενυδρεια σαν το δικο σου χρειαζεσαι κυκλοφορια 8-10 φορες τα λιτρα σου. Αν δεν θες αλλο ενα φιλτρο τοτε πηγαινε στην λυση ενος κυκλοφορητη με 1000-1500 λιτ/ωρα.
Σε ενα τετοιο συστημα επισης ειναι ζωτικης σημασιας οι εβδομαδιαιες αλλαγες νερου ακομα και καθολου ψαρια να μην ειχες. Ο λογος ειναι οτι με το νερο βρυσης, λαμβανουν τα φυτα καποια μακροστοιχεια οπως το μαγνησιο, ή μικροστοιχεια οπως μεταλλα και ιχνη ασβεστιου.

Νομιζω οτι η ευκολη και οικονομικη λυση στο προβλημα σου ειναι η μεθοδος λιπανσης Estimative Index.
Αυξησε και την κυκλοφορια, τσεκαρε και το co2 να εισαι σιγουρος οτι εισαι γυρω στα 30-34 ppm και σταθερα χωρις σκαμπανεβασματα που φερνουν σχεδον παντα την bba.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01432 seconds with 10 queries